Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Kuva: HSY

Juhlitaan laadukasta hanavettä ja Suomen 100-vuotisjuhlaa

Toimiva vesihuolto on avain yhteiskunnan ja yritystoiminnan kehittymiseen. Puhdas vesi ja sen mahdollistama hygienia ovat myös terveyden ja hyvinvoinnin perusta. Vesi on olennainen osa Suomea ja suomalaisuutta. Pääkaupunkiseudulla Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY huolehtii siitä, että pääkaupunkiseu​​dun yli miljoona asukasta voivat nauttia Päijänne-järven vedestä puhdistetusta korkealaatuisesta juomavedestä.

Hanavesi täyttää kolmen E:n kriteerit: se on laadultaan erinomaista, ekologista ja edullista. Suomessa vesihuolto on korkealla tasolla.

Hanavettä tulee 99,999 prosentin varmuudella. HSY:ssä oli vuonna 2016 kulutuskeskeytysaika alle 5 minuuttia/asukas ja korjasimme pääkaupunkiseudulla 270 putkirikkoa. Vesijohtoverkostosta, jota pääkaupunkiseudulla risteilee maan alla yli 3000 kilometriä, täytyy pitää huolta, jotta toimintavarmuus säilyy.

- Kasvavan asukasmäärän myötä teemme jatkuvasti myös uusia investointeja sekä vedentuotantoon että vedenjakeluun, kertoo vedenpuhdistuksen osastonjohtaja Veli-Pekka Vuorilehto HSY:stä.  Vedenpuhdistuslaitoksia on kaksi, joissa Päijänteen vesi viipyy noin vuorokauden ja sitten pumpataan pääkaupunkiseudun asukkaiden käyttöön. Toinen eli Vanhankaupungin laitos saneerattiin juuri ja se on tällä hetkellä Suomen suurin vedenpuhdistuslaitos. Pitkäkosken laitos tullaan myös kunnostamaan lähivuosina, jatkaa Vuorilehto.  ​
 

​​​​Nostetaan malja satavuotiaalle Suomelle ja laadukkaalle hanavedellemme!

Viestimme suomalaisille korkealaatuisesta hanavedestä ja annamme hanavedelle sen ansaitseman arvon. Vesilaitosyhdistyksen, HSY:n ja viidentoista muun suomalaisen vesihuoltolaitoksen yhteinen "hanavesiooppera" näkyy ja kuuluu pääkaupunkiseudun elokuvateatterissa, radiossa, nettitelevisiossa ja sosiaalisessa mediassa 12.-30.4. Kampanja näkyy myös seuraavissa kaupungeissa: Hämeenlinna, Jyväskylä, Kajaani, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Pori, Porvoo, Rovaniemi, Tampere, Turku ja Vaasa. Kampanja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Lisää aiheesta:

Kampanjasivustolla lisää tietoa, videoita ja mainoksia
HSY:n uutinen
Suomi 100-juhlavuosi​​

 

JAA