Mannerheimintien uudet jouluvalot. Kuva: Mika Lappalainen

Joulu tulee Stadiin – katso joulunajan kooste

Helsingissä jokainen voi löytää omaan makuun sopivaa joulunajan ohjelmaa. Tästä koosteesta voi poimia perinteisiä ja uusia menoja joulunajan viettoon. Joulukausi alkoi Stadissa Aleksin joulukadun avajaisilla sunnuntaina 20. marraskuuta. Alla kerrotaan lisäksi poikkeukset keskeisissä palveluissa.

Terveysasemat kiinni jouluna
Terveysasemat ovat kiinni 24.–26. joulukuuta. Terveysaseman ollessa kiinni kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan päivystyksessä.

Aikuisten eli 16 vuotta täyttäneiden päivystys on Haartmanin päivystyssairaalassa ja Malmin päivystyssairaalassa. Lasten ja nuorten päivystys on Lastenklinikalla.

Terveysneuvonnasta puh. 09 310 10023 saa tietoa Helsingin terveyspalveluista ja sairauksien hoito-ohjeita ympäri vuorokauden tavallisen puhelun hinnalla. Vakavissa ja henkeä uhkaavissa sairaus- ja onnettomuustapauksissa saa apua ympäri vuorokauden numerosta 1 joulukuuta

Lue lisää: sote-virasto »

Joukkoliikenteessä liikenne päättyy aattona kello 16
Bussit, metro ja raitiovaunut ajavat jouluaaton aattona 23. joulukuuta perjantaiaikataulujen mukaan eli myös yöliikenne ajetaan. Jouluaattona 24. joulukuuta liikenteessä on lauantaiaikataulut, mutta liikenne päättyy noin kello 16.

Jouluaattona enne liikenteen loppumista järjestetään lisäliikennettä hautausmaille.

Joulupäivänä 25. joulukuuta liikenne käynnistyy sunnuntaiaikataulujen mukaisesti noin kello 11. Tapaninpäivänä 26. joulukuuta on sunnuntailiikenne.

Lue lisää: HSL »

Kirjastot auki välipäivinä
Suurin osa Helsingin kirjastoista on avoinna vielä aatonaattona 23. joulukuuta, mutta ne suljetaan normaalia aiemmin. Kaikki kirjastot ovat suljettuina joulun aikaan 24.–26. joulukuuta.

Välipäivinä 27.–30. joulukuuta kirjastot ovat normaalisti avoinna. Uuden vuoden aattona 31.  joulukuuta kirjastot suljetaan aikaisemmin, ja 1. tammikuuta kirjastot ovat suljettuina.

Lue lisää: Helmet »

Tekojäille ja uimaan pääsee myös jouluna
Kaupungin sisäliikuntapaikat sulkevat ovensa jouluaaton aattona perjantaina 23. joulukuuta normaalia aiemmin. Jouluaattona 24. joulukuuta ja joulupäivänä 25. joulukuuta sisäliikuntapaikat ovat kiinni, mutta esimerkiksi Stadin tekojäille pääsee jo joulupäivänä 25. joulukuuta.

Tapaninpäivänä 26. joulukuuta sisäliikuntapaikat ovat Itäkeskuksen uimahallia lukuun ottamatta kiinni.

Lue lisää: liikuntavirasto »

Joulukalenterit
Voit seurata joulukalenteria sekä Helsingin kaupungin Facebook- että Twitter-tileillä. Joulukalenteri on myös Korkeasaarella ja Fallkullan kotieläintilalla.

Helsingin seudun liikenne HSL järjestää lisälähtöjä busseille, metrolle ja raitiolinjalle 5 pikkujoulukaudella 18. joulukuuta asti. Joukkoliikenteessä lisävuoroja pikkujoulukaudella

Helsingin Talvipuutarha on joulua tulvillaan
Joulu tekee taas tuloaan Helsingin kaupungin Talvipuutarhaan, joka talven viimoilta suojassa houkuttelee huomaansa väkeä läheltä ja kaukaa. Puutarhan tontut ovat valmistelleet vierailleen tunnelmallisen joulukeitaan, joka sopii koko perheelle ikään katsomatta. Joulukoristelu on esillä loppiaisviikonloppuun 8.1.2017 asti. Lue lisää

Joulun juhlaa kauppahalleissa ja toreilla
Helsingin kauppahallit ja torit ilahduttavat asiakkaitaan tänä jouluna erilaisilla tapahtumilla, joulumarkkinoilla, musiikkiesityksillä ja tietysti tarjoamalla sesonkiherkkuja loppuvuoden juhliin. Lue lisää

Sirkus

Talvisirkus Muistin esityksiä on 8. tammikuuta saakka Kaapelitehtaan Pannuhallissa. Esitys on nykysirkusta, tanssia, videotaidetta ja elävää musiikkia. Sirkustaiteilijat tulevat Suomesta, Espanjasta, Ran­skasta, Islannista ja Argentiinasta. Musiikista vastaa sirkusorkesteri Peloton. Ikäsuositus on yli 3-vuotiaille. Esityksen kesto vaihtelee tunnista reiluun periin tuntiin ajankohdasta riippuen. Lippujen hinnat alkavat 16 eurosta alkaen. Liput Tanssiteatteri Hurjaruuthista tai Ticketmasterista.

Katso myös

Selvitä Kurren talviturkin arvoitus Korkeasaaressa
Tervetuloa Korkeasaareen selvittämään talviturkin arvoitusta yhdessä Kurre-oravan kanssa! Joulukaudella 26.11.-8.1. Korkeasaaren lipunmyynnissä on saatavilla Kurren talviturkin arvoitus -tarina, joka johdattaa perheen pienimmät retkelle eläintarhan ympäri oravan jalanjäljissä. Korkeasaari talvella

Uusi vuosi ja Suomi 100 -avajaiset

Joulunaika päättyy uuden vuoden juhlintaan. Tänä vuonna se merkitsee Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden alkamista. Avajaisten päätapahtumaa vietetään tasavallan sydämessä Helsingin Töölönlahdella ja Kansalaistorilla.

Suomi 100, Helsingin kaupunki, Yle ja alueen toimijat järjestävät yhteistyössä koko päivän kestävän kansanjuhlan. Useimmat ovat maksuttomia. Tapahtuma-alueen kartta »

Ja juhlavaa on luvassa tammikuussakin, kun tulossa on viisipäiväinen valofestivaali LUX Helsinki 5.–9. tammikuuta.
Lux Helsingin uusi reitti kiertää Tuomiokirkon ympäri


Jouluajan koostetta päivitetään vielä joulun lähestyessä.

JAA