Kaksi naista maski kasvoillaan bussien laiturialueella.

Joukkoliikenteen matkalippuihin maltillisia korotuksia

Joukkoliikenteessä aikuisten 30 vuorokauden kausilippujen hinnat nousevat 14. tammikuuta 3 eurolla. Kerta- ja vuorokausilippujen hintoihin ei tule korotusta. Vuosilipun ja jatkuvan säästötilauksen sekä 70 vuotta täyttäneiden kausilipun hinnat laskevat.

Kausilippu on edelleen monissa tapauksissa kertalippua edullisempi vaihtoehto, sillä 30 vuorokauden kausilippu tulee halvemmaksi jo silloin, jos teet enemmän kuin kolme edestakaista matkaa viikossa. 

Taulukko vuoden 2021 lippujen hinnoista (pdf)

Kausiliput ja vuorokausiliput HSL-sovelluksessa ja HSL-kortilla yhdenmukaistuvat

Lippuvalikoima yhtenäistyy siten, että kausiliput ovat samanlaisia HSL-kortilla ja HSL-sovelluksessa.

  • HSL-kortille voi ostaa 14. tammikuuta alkaen kausilippuja 14, 30, 60, 90, 120, 150, 180, 210, 240 ja 270 sekä 360 vuorokaudeksi.
  • Aluksi HSL-sovelluksessa on saatavilla 14, 30, 60 ja 90 vuorokauden kausiliput. Pidemmät kaudet tulevat sovellukseen helmikuussa.

Vuorokausilippujen valikoima kasvaa helmikuussa, jolloin HSL-sovelluksesta voi ostaa nykyisten 1–7 vuorokauden lippujen lisäksi lippuja 8–13 vuorokaudeksi. 

Edullisin tapa hankkia kausilippu: osta jatkuva säästötilaus tai vuosilippu

Vuosilipun eli 360 vuorokauden kausilipun ja jatkuvan säästötilauksen hinnat laskevat 14. tammikuuta. Ne ovat edullisin tapa hankkia kausilippu ja maksavat saman verran 30 vuorokautta kohti. 

Jatkuva säästötilaus on huoleton, sillä lippu on voimassa HSL-sovelluksessa automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee erikseen ladata sitä. Lippu veloitetaan maksukortiltasi automaattisesti 30 vuorokauden välein. Jatkuva säästötilaus on tällä hetkellä tarjolla vain aikuisille ja HSL-sovelluksessa. Lue lisää jatkuvasta säästötilauksesta.

Vuosilippuun tulee nykyistä isompi alennus, eli saat kausilipun 360 vuorokaudeksi noin 10 kuukauden hinnalla, kun siitä nyt pitää maksaa 11 kuukauden hinta. Lippu ladataan HSL-kortille, ja maksat lipun kerralla ostohetkellä.

Uusi alennus 70 vuotta täyttäneille

70 vuotta täyttäneet saavat uuden alennuksen 14. tammikuuta alkaen: he voivat ostaa kausilippuja 45 prosentin alennuksella. Samalla kellonaikaan sidottu alennus kerta- ja lisävyöhykelipuista jää pois.

Kausilipulla voi matkustaa kaikkina aikoina, ja se on myös hinnaltaan edullinen.

  • Esimerkiksi AB-alueella 30 vuorokauden lippu 70+-vuotiaille maksaa 34,50 euroa, eli se tulee kertalippua edullisemmaksi jo silloin, jos teet enemmän kuin kuusi edestakaista matkaa kuukaudessa.
  • Jos ostat AB-lipun kerralla koko vuodeksi, saat sen 29 eurolla kuukaudessa eli alle eurolla päivässä.

Lue lisää uudesta alennuksesta

Lasten kausiliput HSL-sovellukseen myös 7–12-vuotiaille

Voit ostaa sovelluksesta 14. tammikuuta alkaen lasten kausilippuja myös 7–12-vuotiaille, jos lapsella on omat pankkitunnukset. Lipun voi maksaa myös jonkun toisen, esimerkiksi vanhemman maksukortilla.

Lisää aiheesta:

HSL:n tiedote

Kuva: HSL

Uutinen julkaistu 8.12. ja tuoreutettu 8. ja 14.1.