Hietaniemen hautausmaa lumisena talvipäivänä.

Joukkoliikenne siirtyy poikkeusaikatauluihin joulun ja vuodenvaihteen pyhinä

Jouluaattona on sunnuntaiaikataulut ja joulupäivänä liikenne alkaa noin kello 11. Uudenvuodenaattona on perjantain aikataulut ja uudenvuodenpäivänä sunnuntain aikataulut.

Uudenvuodenaattona ajetaan perjantain aikataulujen ja uudenvuodenpäivänä sunnuntain aikataulujen mukaan. Lisälähtöjä ei ajeta uudenvuodenaattoyönä.

Koulujen joululoman aikana 21.12.–6.1. ja 23.12.-6.1. joitakin bussilinjoja ei liikennöidä ollenkaan tai aikatauluissa on poikkeuksia.

Jouluaaton aattona keskiviikkona 23.12. ajetaan normaali arkiliikenne. Jouluaattona 24.12. on sunnuntailiikenne.

Riihimäen ja Lahden suunnan lähijunaliikenne (R- ja Z-junat) harvenee kello 16 alkaen. L-juna kello 23.03 Helsingistä ajetaan vain Kirkkonummelle asti (ei jatka Siuntion kautta Karjaalle)

Joulupäivänä liikenne käynnistyy noin kello 11 sunnuntaiaikataulujen mukaan

Lähijunat ajavat joulupäivän aamuna rajoitetusti noin kello11 asti, minkä jälkeen junat kulkevat sunnuntaiaikataulujen mukaan. Metroliikenne käynnistyy pääteasemilta noin kello 10.30. Raitioliikenne alkaa noin kello 11. Bussiliikenteessä ajetaan sunnuntain lähdöt kello 10.30 alkaen

Suomenlinnan lautta ajaa sunnuntain aikataulujen mukaan koko päivän

Tapaninpäivänä 26.12. on sunnuntailiikenne. Lähijunat ajetaan kuitenkin tapaninpäivän ja sunnuntain välisenä yönä kuten normaalina lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. U-bussilinjoilla on poikkeukset mahdollisia.

Lisäliikennettä hautausmaille jouluaattona

Hautausmaille järjestetään lisäliikennettä jouluaattona 24. joulukuuta. Linja 24X liikennöi Hietaniemen kierroksen yksisuuntaisena myötäpäivään. Linja 24X liikennöi Asema-aukion  ja Hietaniemen välillä vartin vuorovälein noin kello 10-17. Paluulähdöt Hietaniemenkadulta pysäkiltä Hietaniemi. Linjan 24 lähdöt ajetaan suoraan Mechelininkatua pitkin, jolloin Hietaniemen lenkki jää linjalta ajamatta ja pysäkit Väinämöisenkatu, Väinämöisenkenttä, Hietaniemi, Hietakannaksentie sekä Taivallahti ovat poissa käytöstä. 

Linjalla 722 järjestetään lisäliikennettä Honkanummen hautausmaalle. Linjalla ajetaan tunnin välein lisälähtöjä kello 7.26-16.26 Rautatientorilta ja kello 8.15-17.15 Havukoskelta.

Uudenvuodenaattona torstaina ajetaan perjantain aikataulujen mukaan 

Lisälähtöjä ei ajeta torstaina 31. joulukuuta. Metroliikenne päättyy normaaliin aikaan arkiaikataulujen mukaisesti.

Uudenvuodenpäivänä 1.1. on sunnuntailiikenne. Lähijunat ajetaan kuitenkin uudenvuodenpäivän ja lauantain välisenä yönä kuten normaalina perjantain ja lauantain välisenä yönä. U-bussilinjoilla on poikkeukset mahdollisia.

Loppiaisaattona tiistaina 5.1. ajetaan perjantain aikataulujen mukaan. U-bussilinjoilla on poikkeukset mahdollisia.

Loppiaispäivänä 6.1. on sunnuntailiikenne. U-bussilinjoilla on poikkeukset mahdollisia.

Aikataulut kannattaa katsoa reittioppaasta.

Lisää aiheesta
HSL: Joukkoliikenne joulun ja vuodenvaihteen pyhinä

Kuva: Helena Roschier