Raitiovaunu 4 / Kuva: Marja Väänänen, Helsingin kaupunki

Joukkoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina 17.6.

Joukkoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina 17. kesäkuuta. Samassa yhteydessä joidenkin bussilinjojen reitti muuttuu.

Kesäaikataulujen vaihtaminen pysäkeille on jo aloitettu, joten pysäkillä olevan aikataulun voimassaoloaika kannattaa tarkistaa. Liikenteen solmupisteisiin ja terminaaleihin aikataulut vaihdetaan viime hetkellä.

Uudet aikataulut on jo julkaistu tulostettavassa muodossa ja aikataulut löytyvät myös Reittioppaasta, kun haun ajoittaa 17. kesäkuuta jälkeiselle ajalle.

Bussien muutokset

Liikenteessä on joitain pysäkkimuutoksia ja joidenkin bussilinjojen reitti muuttuu kesäliikenteeseen siirryttäessä.

Yhdyskunnantien pysäkit Tuusulanväylällä otetaan käyttöön 17.6. Pysäkkien käyttöönotto tarjoaa kätevän vaihtoyhteyden Tuusulanväylän bussien ja runkolinjan 560 välillä.

Linjat 58, 80, 92 ja 92N sekä runkolinja 550 siirtyvät poikkeusreiteille Roihupellossa Varikkotien sulkeutumisen vuoksi.

Lisäksi runkolinja 550 siirtyy poikkeusreitille Oulunkylässä, jossa se ajaa Siltavoudintietä Norrtäljentien sulkemisen vuoksi. Nämä reittimuutokset liittyvät Raide-Jokerin rakennustöihin.

Tänä vuonna linjat 348BK, 349B ja 349BK liikennöivät ensimmäistä kertaa myös kesäliikenteessä.

Lähibussilinjojen 701, 702 ja 802 reitit Koillis-Helsingissä ja Laajasalossa muuttuvat myös jonkin verran.

Junien muutokset

Junien liikennöinnissä ei ole merkittäviä muutoksia. Heti juhannuksen jälkeen 24.–30.6. ja 15.–28.7. lähijunat E ja Y ovat peruttu arkisin kiskotöistä johtuen.

Raitiovaunujen muutokset

Kesäliikenteeseen siirtyminen ei aiheuta merkittäviä muutoksia raitiovaunuissa. Pasilassa matkustavien kannattaa huomioida linjojen 2 ja 7 poikkeusreitti, jolla ajamatonta osuutta korvaa bussilinja 2X. Lisäksi linjan 1 päätepysäkki siirtyy heinäkuun alussa tilapäisesti Kolmikulmaan, jolloin Eiran osuus jää ajamatta.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) tiedote


JAA