Kampanjahahmoja #palohallussa. kuvakaappaus paloturvallisuusviikon etusivulla.

Tehkäämme jokaisen kodista paloturvallinen

Paloturvallisuusviikkoa vietetään 27.11.- 3.12. Teemana on läheisten ihmisten paloturvallisuudesta huolehtiminen. Nyt kampanjoidaan erityisesti iäkkäiden paloturvallisuuden puolesta. Lähes puolet palokuoleman uhreista on yli 65-vuotiaita. Helsingin kaupungin pelastuslaitos haastaa jokaisen parantamaan omaa ja läheistensä kodin turvallisuutta.

Nyt on aika parantaa kotonaan asuvien ja toimintakyvyltään rajoittuneiden iäkkäiden kodin turvallisuutta. Jokaisen aikuisen kaupunkilaisen on syytä huolehtia omasta ja lähimmäisensä turvallisuudesta.

Vuoden 2021 Paloturvallisuusviikko käynnistyy virallisesti lauantaina 27. marraskuuta Päivä Paloasemalla -tapahtumilla. Vahvista paloturvallisuuden osaamista virtuaalista paloasemalla. Siihen on päivitetty uusia jännittäviä osioita. Virtuaalinen paloasema on avoinna 3. joukukuuta saakka. Paloaseman kielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Paloturvallisuusviikon viestiä vie joukko tuttuja kasvoja. Jalkapalloilija Joel Pohjanpalo ja Huuhkajien huoltaja Gunnar Yliharju treenaavat tulipalosta poistumista. Somevaikuttajat Lotta ja pappa käyvät läpi kodin turvallisuuden tarkastuslistaa. Somesta tuttu Jennifer Käld ja mummo tuovat kampanjan turvallisuusviestintään ruotsin kielen entistä vahvemmin mukaan. Kaikki muistuttavat Paloturvallisuusviikon tunnuksella, että on tärkeää pitää #PaloHallussa! 

Lisää aiheesta:
Paloturvallisuuden tarkistuslista
Virtuaalinen päivä paloasemalla
paloturvallisuusviikko.fi
#PaloHallussa
Helsingin pelastuslaitos

Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Yhteistyössä ovat mukana Pelastuslaitokset, Pelastusliitot, sisäministeriö, EHYT ry, Kirkkohallituksen Diakonian ja sielunhoito, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, Nuohousalan Keskusliitto, Vanhustyön Keskusliitto sekä Valli ry. Paloturvallisuusviikon rahoittaa Palosuojelurahasto.