Jazz soi heinäkuun viimeisellä viikolla Espan lavalla

Espan lavalla esiintyy viimeisellä heinäkuun viikolla kaikkiaan 17 kotimaista jazzyhtyettä.  Jazz-Espan konsertit pidetään 26.–31. heinäkuuta arkisin kello 13.00, 15.00 ja 17.30. Lauantain konsertit alkavat kello 12.00 ja 14.00. Konsertit ovat maksuttomia ja paikalle pääsee esteettä.

Ohjelmistossa on muun muassa brasilialaista rytmiikkaa, jazzia ja orkesterisovituksia yhdistelevä suurkokoonpano ´N Stuff, vuoden jazzalbumin Emma-ehdokkuudella noteerattu Riitta Paakki Quartet sekä debyyttialbuminsa maaliskuussa julkaissut Kaisa Mäensivu Trio.

Lavan edustalle rajatulle yleisöalueelle otetaan kuulijoita siten, että lähikontakteilta voidaan välttyä. Rajatussa yleisötilassa on istumapaikkoja, seisomapaikkoja ja paikkoja pyörätuolille. Kasvomaskin käyttöä suositellaan.

Konserttien äänenvoimakkuudessa noudatetaan desibelirajoja. Jazz-Espa on ulkoilmatapahtuma ja konserteilla on säävaraus. Tapahtuman järjestäjä on Suomen Jazzliitto.

Espan lavan läheisyydessä ei ole parkkipaikkoja. Konsertteihin kannattaa saapua julkisilla, kävellen tai pyöräillen.

Turvallinen konserttielämys 

Tänäkin vuonna uoden Jazz-Espa-konserttisarja järjestetään turvallisesti huomioiden vallitseva koronaepidemiatilanne. Flunssaoireisena tai jos on syytä epäillä tartuttavansa koronavirusta, ei saa saapua konsertteihin. Rajoitus koskee niin yleisöä, esiintyjiä kuin henkilökuntaa. Tärkein keino ehkäistä tartuntoja on jäädä kotiin pienestäkin sairauden oireesta.

Katsomoalueella suositellaan käytettäväksi kasvomaskia.

Tapahtumassa noudatetaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa: kädet kannattaa desinfioida paikalle saapuessa ja poistuttaessa ja yskiä täytyy nenäliinaan tai hihaan. Turhaa huutamista on syytä välttää aerosolitartunnan ehkäisemiseksi. Tarjolla on käsidesiä rajatulle yleisöalueelle saavuttaessa. Esityksen päätyttyä alueelta poistutaan rauhallisesti ja turvavälit huomioiden. Yleisöä pyydetään tutustumaan etukäteen turvallisuusohjeisiin.

Lisää aiheesta

Konserttiohjelma
Espan lava
Suomen Jazzliitto