Ilkka Airolan bändin muusikoita soittamassa viime kesänä Espan lavalla, taustalla näkyy maailmanpyörä Katajanokalla.

Tänään maanantaina alkavat jazzin ilmaiskonsertit Espan lavalla jatkuvat lauantaille

Jazz-Espan konsertit alkavat tänään maanantaina 27. heinäkuuta. Konsertteja kuullaan joka arkipäivä kello 13.00, 15.00 ja 17.30. Viimeinen konsertti pidetään lauantaina 1. elokuuta. Lauantain konsertit alkavat kello 12.00 ja 14.00.

Maanantaina esiintyvät kello 13.00 Quartet ajaton, kello 15.00 Aleksi Heinola Quintet ja kello 17.30 Ismaila Sané Saïsba 6tet.

Konsertit ovat ilmaisia, esteettömiä ja koko perheelle sopivia. Rajatuilta katsomoalueilta on sekä istuma- että seisomapaikkoja. Paikalle pääsee parhaiten julkisilla ja kävellen tai pyöräillen.

Suomen Jazzliitto on tuottanut kotimaiseen jazzmusiikkiin keskittyvää Jazz-Espa-konserttisarjaa heinä–elokuun vaihteessa 21 vuoden ajan. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Savoy-teatterin kanssa.

Konserttisarja toteutetaan turvallisesti

Jazz-Espalle ei saa tulla flunssaoireisena tai jos on syytä epäillä tartuttavansa koronavirusta. Tärkein keino ehkäistä tartuntoja on jäädä kotiin pienestäkin sairauden oireesta.   

Yleisön turvaetäisyyksistä huolehditaan rajaamalla yleisämäärää ja katsomojärjestelyillä. Tolpilla rajatulla katsomoalueella on penkkejä, jotka on sijoitettu siten että turvaväli seuraavaan penkkiin on vähintään metri. Penkkirivien takana on seisoma-alue, joka on merkitty kylteillä. Turvavälein sijoitetut seisomapaikat on merkitty kalkkimerkein.

Tapahtumassa noudatetaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa: kädet kannattaa desinfioida paikalle saapuessa ja poistuttaessa ja yskiä täytyy nenäliinaan tai hihaan. Konserttiyleisöä pyydetään välttämään turhaa huutamista ilmateitse leviävän tartunnan ehkäisemiseksi. Käsidesiä  on tarjolla rajatulle yleisöalueelle saavuttaessa.   

Lisää aiheesta
Espan lava
Jazz-Espan ohjelma
Reittiopas
Turvallisuusohjeet

Kuva: Jari Flinck