Portti Kivikon Sortti-asemalla.

Itsepalveluasiointia kokeillaan keväällä Kivikon Sortti-asemalla

Kivikon Sortti-asemalla kokeillaan uusia tapoja maksaa jätteet. Maksaa voi joko itsepalveluautomaatilla, verkossa tai perinteisesti aseman infopisteessä. Kokeilulla etsitään vaihtoehtoisia asiointitapoja ja asioinnin nopeuttamista. Kokeilu alkaa tänään 29. tammikuuta ja kestää kevääseen.

Sortti-asemalle asennetaan kaksi itsepalveluautomaattia, joissa voi maksaa asemalle tuomansa jätteet. Voi myös maksaa ennakkoon verkossa. Tällöin ei tarvitse käydä infopisteessä, vaan voi mennä suoraan lajittelemaan jätteensä aseman lavoille.

Jos maksaa jätteensä ennakkoon verkossa eSortissa, pääsee asemalle sen auki ollessa näyttämällä maksun yhteydessä saamansa QR-koodin tunnistautumispäätteellä. Vaihtoehtoisesti voi maksaa tuomansa jätteet maksukortilla käyttäen asemalla olevia itsepalveluautomaatteja. 

Itsepalveluasiointi kaikille Sortti-asemille  

Itsepalvelussa henkilöstölle vapautuu enemmän aikaa opastaa kävijöitä jätteiden lajittelussa. Opastuksen tarve kasvaa, kun erilaisten jätteiden lajittelumahdollisuuksia lisätään. HSY:n tavoitteena on kierrättää 60 prosenttia jätteistä vuoteen 2025 mennessä. 

Ruskeasannan ja Jorvaksen Sortti-asemilla on jo voinut maksaa jätteet itsepalveluautomaateilla, mutta Kivikossa testataan nyt uusia ja kehittyneempiä laitteita.

Kokeilun jälkeen on tarkoitus laajentaa palveluja kaikille Sortti-asemille, ja myös yritysasiakkaiden käyttöön jo tänä vuonna.

Lisää aiheesta
Sorttiasemat

Kuva: HSY