Tuomaan markkinoiden joulutori on auki itsenäisyyspäivänä kello 18. Kuva: Sofie Jokinen / Helsingin kaupunki

Muistio: Itsenäisyyspäivänä sunnuntailiikenne – Terveysasemat kiinni

Itsenäisyyspäivä torstaina 6. joulukuuta sulkee kaupungin palveluita. Joukkoliikenteessä ajetaan sunnuntaiaikatauluin. Kirjasto Oodissa vietetään avajaisia.

Terveysasemat ovat auki keskiviikkona 5. joulukuuta kello 8‒16 ja kiinni itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta.

Kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan ympäri vuorokauden päivystyksessä. Soita ennen päivystykseen hakeutumista maksuttomaan numeroon 116 117. Numerossa palvellaan ympäri vuorokauden.

  • Aikuiset (16 vuotta täyttäneet): Haartmanin päivystyssairaala, Haartmaninkatu 4, rakennus 12 ja Malmin päivystyssairaala, Talvelantie 6 J.
  • Lapset ja nuoret: Uusi lastensairaala, Stenbäckinkatu 9.

Lisää itsenäisyyspäivän sosiaali- ja terveyspalveluista »

Joukkoliikenne kulkee itsenäisyyspäivänä sunnuntain aikataulujen mukaan. Keskustan raitiovaunu- ja bussiliikenteessä on lisäksi poikkeuksia muun muassa opiskelijoiden soihtukulkueen ja Linnan juhlien vuoksi.

Itsenäisyyspäivän aattona keskiviikkona liikenne kulkee perjantain aikataulujen mukaan. Lisäksi ajetaan pikkujoulukauden lisälähdöt. Metro liikennöi noin kello 1.30 asti.

Lisää itsenäisyyspäivän joukkoliikenteestä »

Kirjasto Oodin avajaisia vietetään 5. ja 6. joulukuuta. Lue lisää juhlapäivien ohjelmasta. Muut kirjastot ovat pääosin suljettuina itsenäisyyspäivänä ja osa sulkee ovensa tavallista aikaisemmin aattona 5. joulukuuta.

Lisää kirjastojen aukioloista »

Sotien uhreja muistetaan ja kunnioitetaan helsinkiläisillä sankarihaudoilla ja muistomerkeillä itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta. Tervapadat palavat kansalaissodan uhrien muistomerkeillä ja sankarihaudoilla.

Seppeleiden laskun ja tervapatojen polton aikataulut »

Jätteitä ei kerätä Itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta jätteitä ei kerätä. Jätekuljetuksia jatketaan tarpeen mukaan lauantaina 8. joulukuuta, jos keräyksiä ei ole ehditty tehdä ennen itsenäisyyspäivää.

Lisää itsenäisyyspäivän jätekeräyksestä »

Tekemistä itsenäisyyspäiväksi, kuten itsenäisyyspäivän juhlakonsertteja, löytyy kaupungin tapahtumakalenterista. Tuomaan markkinoiden joulutori sulkeutuu itsenäisyyspäivänä kello 18.

JAA