Metrojuna Vuosaaren asemalla.

Itä-Helsingin metroliikenne korvataan Kipparlahden siltatyön takia busseilla 17.-25. heinäkuuta

Metroliikenteessä on kesällä hieman yli viikon katko 17.-25. heinäkuuta. Metroliikenne Kulosaaresta itään on tuona aikana poikki ja kaikki metrot ajavat Matinkylän ja Kulosaaren välillä. Itä-Helsingin asemia palvelevat korvaavat bussilinjat 99B, 99V ja 99M Rautatientorilta.

Katkon syynä on Herttoniemen Kipparlahden metrosillan uusiminen. Vuonna 1972 valmistunut silta puretaan ja sen tilalle tehdään uusi silta.

Katkon ajan metroasemat Herttoniemestä itään sekä näiden metroasemien sisällä olevat liiketilat ovat suljettuina. Metroasemien bussiterminaalit ovat käytössä normaalisti.

Metroa korvaavat bussilinjat Rautatientorilta Itä-Helsinkiin

Korvaavat bussit ajavat nopeinta reittiä Itä-Helsinkiin Sörnäisten rantatien ja Itäväylän kautta.

Suosittelemme vaihtamaan metrosta korvaaviin busseihin Rautatientorilla, Hakaniemessä tai Kalasatamassa. Bussit ajavat Itä-Helsinkiin metron liikennöintiaikojen mukaisesti. Bussit ajavat aikaista aamua ja myöhäistä iltaa lukuun ottamatta 5 minuutin välein. 

Korvaavissa busseissa on avorahastus eli myös keskiovista voi nousta sisään eikä lippuja tarvitse näyttää kuljettajalle. Metrosta poiketen korvaavissa busseissa ei saa kuljettaa polkupyörää.

99B Herttoniemen aseman kautta Itäkeskukseen
Rautatientori – Hakaniemi – Kalasatama – Herttoniemi (metroasema) – Itäkeskus

99V Vuosaaren metrohaaran asemille
Rautatientori – Hakaniemi – Kalasatama – Herttoniemi (Itäväylä) – Itäkeskus – Vuosaari

99M Mellunmäen metrohaaran asemille
Rautatientori – Hakaniemi – Kalasatama – Herttoniemi (Itäväylä) – Itäkeskus – Mellunmäki

Itä-Helsinkiin liikennettä myös muilla linjoilla

Vaihtoehtoisia yhteyksiä on korvaavien bussien lisäksi esimerkiksi normaalireitin runkolinjabusseilla väleillä Itäkeskus-Herttoniemi-Kalasatama, Rastila-Vuosaari-Mellunmäki-Kontula. 

560
Runkolinjabussi 560 tarjoaa yhteyden Rastila-Vuosaari-Mellunmäki-Kontula välille sekä Kontulasta Malmille, josta pääsee junalla Helsingin keskustaan. Huomioi, että myös lähijunilla on kesällä poikkeuksia ratatöiden takia.

500 ja 510
Runkolinjabusseilla 500 ja 510 pääsee Itäkeskuksesta/Herttoniemestä Pasilan asemalle, josta on yhteys junalla keskustaan. Busseilta on myös vaihtoyhteys metroon Junatien pysäkeillä, jotka ovat Junatien ja Aleksis Kiven kadun risteyksessä noin 400 metrin päässä Sörnäisten metroasemasta.

Lisää aiheesta:
HKL 0406: Metroliikenteen katko ja Kipparlahden silmukan sulku heinäkuussa metrosillan työmaan vuoksi
HSL tiedote
Reittiopas
HKL: Metrosiltahankkeet 2021

Kuva: Lauri Rotko