Suoraan sisältöön
A A A

Pääkaupunkiseudun ilmanlaatu oli kesällä hyvä

HSY:n (Helsingin seudun ympäristöpalvelut) mittausten mukaan pääkaupunkiseudun ilmanlaatu oli kesällä tyypilliseen tapaan suurimman osan ajasta hyvä tai tyydyttävä. Puhtainta ilma oli heinäkuussa. Ilmanlaatu heikkeni hetkittäin huonoksi tie- ja raitiotyömaiden vuoksi.

- Jos verrataan ilmanlaatua edelliseen vuoteen, ilmanlaatu oli tänä kesänä parempi kesä- ja heinäkuussa, mutta elokuussa hieman edellisvuotta huonompi, kertoo projektitutkija Nelli Kaski Helsingin seudun ympäristöpalveluista.

Ilmanlaatu heikkeni kesän aikana huonoksi yksittäisinä tunteina vilkasliikenteisten katujen varsilla tie- tai raitiotyömaiden aiheuttaman pölyisyyden vuoksi. Tietöiden takia hengitettävien hiukkasten raja-arvotaso ylittyi kesällä kerran Espoossa Olarissa.

- Kaiken kaikkiaan tänä kesänä oli vähemmän pölyisiä päiviä kuin viime kesänä. Seudulle ei myöskään kulkeutunut muualta poikkeuksellisia määriä pienhiukkasia tai otsonia, Kaski toteaa.

HSY seuraa pääkaupunkiseudun ilmanlaatua eri puolilla pääkaupunkiseutua. Ajankohtaisen ilmanlaatutiedon saa osoitteesta hsy.fi/ilmanlaatu.

Lisää aiheesta:

Kesän ilmanlaatukatsaus
Tietoa ilmanlaadusta


JAA