Kuassa kukkien asettelua Ihana Helsinki -festivaalissa.

Ihana Helsinki -festivaali saa pääkaupungin puhkeamaan kukkaan 23.-26.5.

Helsinki on ihana! Ja se puhkeaa toukokuussa kukkaansa, kun kaupunkifestivaali Ihana Helsinki kukkateoksineen avautuu kahdeksatta kertaa kaupungin keskustaan. Ydinkeskustan monipuolinen tarjonta kukoistaa torstaista 23.5. lähtien aina sunnuntaihin 26.5. asti. Tapahtumaan on ilmoittautunut mukaan jo yli 80 toimijaa ydinkeskustan alueelta; mukana on myymälöitä, kauppakeskuksia, kahviloita, ravintoloita, hotelleja, museoita ja keskustan kauppahallit. Tapahtuman järjestää Helsinki City Markkinointi ry.

Ihana Helsingin tunnistaa kukista. Kierrettävä kukkateosnäyttely on tapahtuman tunnusmerkki. Näyttelyssä on tänä vuonna 27 uniikkia kukkateosta, jotka levittäytyvät ydinkeskustassa aina Katajanokan Rakkaudensillalta Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan saakka. Kierrettävän kukkateosnäyttelyn voi kulkea kerralla läpi tai valita itselle sopivan reitin teokselta toiselle.

Vuonna 2019 kukkateokset levittäytyvät ensimmäistä kertaa myös kaupungin kolmeen kauppahalliin. Niin Hietalahden halli, Vanha kauppahalli kuin Hakaniemen hallin väistötila kukitetaan Ihana Helsinki -tapahtumassa. Kuhunkin halliin toteutetaan oma kukkateoksensa, ja luvassa on yhtä lailla kasvimateriaalista valmistuvia kelloja, luonnonmateriaaleja kuin kasvikunnan ja kierrätysmateriaalin yhdistelmiä. Kauppahalleihin valmistuvat teokset tehdään Botanical Design -kurssin oppilastöinä.

Keväiseen kukoistukseen puhkeaa myös Kauppatorin Kukkatorin alue. Havis Amanda -patsaan lähistölle toteutetaan Kukkatorin paluu -tapahtuma perjantaista lauantaihin. Sen ääreltä on helppo siirtyä esimerkiksi Esplanadin puistoon, jonka valopylväistä jokainen saa omanlaisen kukkateoksensa koristelukilpailussa torstaina 23.5. aamuyhdeksästä lähtien.
Muun muassa Espan puistossa ja mukana olevissa museoissa järjestetään Ihana Helsingin aikana oheistapahtumia.

Mukana ennätysmäärä ravintoloita

Tänä vuonna Ihana Helsinkiin osallistuu ennätysmäärä ravintoloita; yhteensä 35 kahvilaa, ravintolaa ja baaria on jo tähän mennessä vahvistanut osallistumisensa. Ydinkeskustan monipuolista ravintolatarjontaa festivaali juhlistaa erityisesti perjantaina 24.5. järjestettävän Tour de Terracen merkeissä. Helsingin terassit panevat parastaan, kun pääkaupungin terassikausi virallisesti avataan.

Ydinkeskustan alueella tapahtumakävijät voivat kiertää kukkateosnäyttelyä bongaten kukkateoksia Kauppatorin Kolera-altaan reunalta, Stockmannin tavaratalon sisältä, hotelleista kuin Kluuvin kauppakeskuksestakin. Samalla voi pistäytyä tapahtumaan osallistuvissa liikkeissä, joita on tapahtumassa mukana pitkälti yli neljäkymmentä. Liikkeet juhlistavat Ihana Helsinkiä niin omine kukkatöineen kuin erilaisine tarjouksineen ja tapahtuman aikaisine tempauksineen.

Verkkosivut: www.ihanahelsinki.fi

Seuraa somessa:

www.facebook.com/ihkustadi
www.instagram.com/ihanahelsinki
#ihanahelsinki

JAA