Rinki ekopiste Kruunuhaassa.

HSY:n kierrätyspisteistä Rinki-ekopisteitä

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden kierrätyspisteet siirtyvät Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:lle 1.1.2019 alkaen. Rinki vastaa tämän jälkeen kokonaisuudessaan ekopisteiden ylläpidosta ja asiakaspalvelusta pääkaupunkiseudulla.

Ekopisteverkosto kehittyy

Pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella Rinki-ekopisteitä on nyt 140, ja niistä muovipakkauksia kerätään 63 pisteessä. Kesällä 2018 Rinki lisäsi muovipakkausten vastaanottoa HSY:n alueella neljälletoista Rinki-ekopisteelle. Ringin tavoitteena on lisätä muovipakkauskeräystä talven aikana. Keräykseen sopivia pisteitä kartoitetaan parhaillaan.

Kuluttajat voivat palauttaa Rinki-ekopisteisiin käytetyt kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset sekä pienmetallin. Lisäksi pisteillä kerätään paperia ja useimmissa myös käyttökelpoisia vaatteita. Pisteiden sijainnin ja niissä kerättävät jätemateriaalit voi tarkistaa karttahausta osoitteessa rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.

Muut jätteet voi viedä HSY:n Sortti-asemille. Vaaralliset jätteet voi viedä myös joidenkin huoltamoiden pihalla oleviin vaarallisen jätteen kontteihin. Keräyspaikat voi tarkistaa osoitteesta www.kierratys.info.

Rinki vastaa kuluttajien ekopistepalautteisiin

Vuoden 2019 alusta pääkaupunkiseudun kuluttajia palvelee Rinki-ekopisteisiin liittyvissä kysymyksissä ja palautteissa maksuton asiakaspalvelu: Puhelin 0800 133 888 (ark. 7-21, la 9-18) ja sähköposti: asiakaspalvelu(at)rinkiin.fi. Palautetta voi antaa helposti ja nopeasti verkkolomakkeella osoitteessa rinkiin.fi/ekopistepalaute. Uudet yhteystiedot löytyvät myös pisteiltä.

Lisää aiheesta:

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Lajittelu ja kierrätys

Sortti-asemat

JAA