Kuvituskuva: HSY:n Vesipeli esi- ja alkuopetukseen

HSY tarjoaa maksuttomia ympäristökasvatuksen digipelejä koulujen etäarkeen

Helsingin seudun ympäristöpalvelujen HSY:n kouluille tarjoamat kiertotalous- ja vesioppitunnit ovat nyt myös digimuodossa. Maksuttomat ja älylaitteilla toimivat oppimispelit sopivat hyödynnettäviksi peruskoulun etäopetuksessa. Kolmelle eri ikätasolle suunnatut pelit tutustuttavat oppilaat monipuolisten ja hauskojen tehtävien avulla kiertotalouteen ja elintärkeään veteen.

HSY:n ympäristökasvatuksen oppimispelit ovat maksuttomia ja mainoksettomia apuvälineitä koulujen etäopetukseen, ja ne avattiin opettajien käyttöön maanantaina 20. huhtikuuta. Opettaja voi valita kuudesta mielenkiintoisesta pelistä sopivimman ja seurata peliä ohjaajan näkymästä tietokoneen selaimessa tai tabletilta. Oppilaat pelaavat pelejä verkossa omalla digilaitteellaan kotoa käsin.

Muun muassa kestävään elämäntapaan, arjen vesiasioihin ja vesivastuullisuuteen keskittyvistä peleistä löytyy vaihtoehtoja monen ikäisille opetusryhmille. Vesi- ja kiertotalousseikkailut on suunnattu perusopetuksen 3.–6.-luokkien tarpeisiin ja samoja teemoja astetta monipuolisemmin käsittelevät haasteet yläkoulujen opetukseen. Esi- ja alkuopetuksessa voidaan puolestaan hyödyntää toiminnallisia ja leikkisiä vesi- ja ympäristöpelejä.

Lisätietoja pelien lataamisesta ja käytöstä löytyy HSY:n verkkosivuilta osoitteesta hsy.fi/digipelit.

Lisää aiheesta:

HSY