Metro kesällä.

HSL siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina 15.6.

HSL siirtyy maanantaina 15.6. normaaliin kesäaikataulukauteen, mistä aiheutuu muutoksia joukkoliikenteen aikatauluihin. Koronatilanteen vuoksi joukkoliikenteessä otettiin jo kevään aikana käyttöön supistettuja aikatauluja, minkä johdosta siirtymisen vaikutukset esimerkiksi bussiliikenteeseen ovat pieniä. Suurin vaikutus kohdistuu lähijuniin kesällä tehtävien ratatöiden seurauksena. 

R- ja Z-junilla poikkeuksia sekä K-junilla harvempi vuoroväli 15.6.-9.8.

Pukinmäessä sijaitsevan Kehä I:n siltatyömaan seurauksena R- ja Z-junat kulkevat harvennetulla vuorovälillä ruuhka-ajan ulkopuolella. Ruuhka-aikoina kulkee noin kaksi R-junaa tunnissa. Ruuhka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin R-junien vuoroväli harvenee tuntiin. Myös Z-junien aikatauluihin tulee muutoksia, ja D-juna ei liikennöi kesän aikana ollenkaan.

K-junilla puolestaan on 15.6.-9.8. 20 minuutin vuoroväli maanantaista perjantaihin klo 6-19. Arkisin junat ajetaan koko päivän kahdella yksiköllä eli normaalia pidempinä.

Metroliikenteessä käyttöön kesäaikataulu

Ruuhka-aikaan metro kulkee 15.6. alkaen Itäkeskuksen ja Tapiolan välillä 3,75 minuutin ja Tapiolan ja Matinkylän välillä sekä metron itäisillä haaroilla 7,5 minuutin vuoroväleillä.

Bussien aikataulut pysyvät pääosin samoina

HSL:n bussiliikenne on noudattanut 20.4. alkaen niin sanottua supistettua kesäliikennettä. Liikenne jatkaa pääosin samanlaisena myös 15.6. jälkeen. Lauantaisin ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan. Supistetussa kesäliikenteessä ei ajeta perjantaisin ja lauantaisin pidennettyä yöliikennettä.

Suomenlinnan lautalla otetaan kesäaikataulut käyttöön jo 13.6. alkaen

Suomenlinnan lautalla otetaan käyttöön tiheämpi kesäaikataulu 13.6. Uudella aikataululla on erityisesti vaikutusta viikonlopun lauttavuoroihin, sillä arkiliikenne tiheni jo 8.6. Lautalla on voimassa matkustajamääriä koskeva rajoitus. Tällä pyritään takaamaan se, että lautalla voi matkustaa väljästi ja turvavälit huomioiden.

Raitiovaunujen aikataulut muuttuvat ja poikkeusreittejä linjoille 2, 7 ja 9

Raitiovaunulinjojen vuorovälit säilyvät aikataulumuutoksesta huolimatta pääsääntöisesti ennallaan. Katajanokan terminaalia palveleva linja 5 ei liikennöi toistaiseksi.

Raitiovaunu 2 siirtyy poikkeusreitillä maanantaina 15.6, minkä johdosta Pasilan aseman ja Eläintarhan välisellä osuudella ei ole raitioliikennettä. Puuttuvan linjan tilalle tulee korvaava bussi 2X Lasipalatsi – Pasila. Maanantaina 29.6. Itä-Pasilassa aloitetaan katutyö, joka siirtää linjat 7 ja 9 poikkeusreitille 12.7. asti. Katutyö muuttaa samalla korvaavan linjan 2X reittiä Itä-Pasilassa.

Raitiovaunun 7 päätepysäkki siirtyy 15.6. alkaen Ratapihantielle, Pasilan aseman kylkeen. Kun poikkeusreitit päättyvät 12.7. linja 2 ajaa Itä-Pasilan lenkin takaisin Pasilansillalle aseman eteen ja linja 7 jää Ratapihalle.

Lue lisää:

HSL

Kuva: Markku Juntunen