Bussi. Kuva: Jussi Hellsten / Helsingin kaupunki

AKT:n myötätuntotyötaistelu 25.11. toteutuu - vaikuttaa merkittävästi bussiliikenteeseen

25.11.: Myötätuntotyötaistelu on varmistunut - merkittäviä vaikutuksia HSL-alueen bussiliikenteeseen ma 25.11.

Lisätietoja Helsingin seudun liikenteen sivuilta.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut tukevansa Postin työkiistaa myötätuntotyötaistelulla, joka alkaa maanantaina 25.11. klo 03.00 ja päättyy tiistaina 26.11. klo 03.00. Jos myötätuntotyötaistelu toteutuu, se vaikuttaa merkittävästi HSL-alueen bussien kulkuun. Tilannekuva siitä, kuinka paljon bussinkuljettajia on töissä ja mitä linjoja mahdollisesti ajetaan, täsmentyy kuitenkin vasta työtaistelun alkaessa.

Lähijunat, metro ja raitiovaunut liikennöivät tämän hetkisen tiedon mukaan maanantaina normaalisti, samoin Suomenlinnan lautta. Jos työtaistelu toteutuu, matkustajien kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää kiskoliikennettä bussien sijaan. Matkoihin on syytä varata ylimääräistä aikaa. Myös siihen kannattaa varautua, että raidekulkuneuvoissa voi olla maanantaina tungosta.

Mikäli työt sen sallivat, maanantaina kannattaa pitää etäpäivä. Koska henkilöautoja ja takseja on todennäköisesti liikkeellä tavallista enemmän, autoilua Helsingin keskusta-alueella kannattaa välttää.

HSL:n Reittiopas on avuksi myös maanantain reittien suunnittelussa. Reittihausta kannattaa poistaa vaihtoehto bussit, jolloin oppaasta saa näkyviin ainoastaan raideliikenteen reitit. Tämä tehdään kohdasta Asetukset. Reittioppaasta voi myös selvittää, onko tietyllä linjalla busseja liikenteessä. (Linkki: Ohjeita Reittioppaan käyttöön lakkotilanteessa)

Matkalippujen tarkastajamme ja VR:n konduktöörit opastavat matkustajia maanantaiaamuna suurimmissa bussiliikenneterminaaleissa. Kerromme poikkeusliikenteestä HSL:fi:ssä ja muissa tiedotuskanavissamme, joten niitä kannattaa seurata.

Lisää aiheesta:

Uutinen: Postilakon vaikutukset Helsingin kaupungin palveluissa

HSL:n uutinen