Suoraan sisältöön
A A A

Joukkoliikenteen lipunmyynnille avoin rajapinta huhtikuussa

Helsingin seudun joukkoliikenteen kertalipunmyyntiin avataan rajapinta huhtikuun 2. päivä. Se tarkoittaa, että kotimaiset ja ulkomaiset yritykset voivat liittää HSL:n matkalipun osaksi omaa valikoimaansa. 

– Palvelun pitää olla helppo kolmansille osapuolille, jotta sitä pystyvät hyödyntämään muutkin kuin teknologiayhtiöt. Samalla toteutuksen täytyy olla tietoturvallinen ja luottoriskitön, HSL:n järjestelmäarkkitehti Juha Lamminkari sanoo.

Joukkoliikenteen avoin lippurajapinta on Helsingin seudun liikenteen mukaan maailman ensimmäinen laatuaan. Käytännössä rajapinta mahdollistaa sen, että esimerkiksi helsinkiläisen hotelliyön ostajalle tai kaupunkiin suuntaavalle laivamatkustajalle voidaan myydä joukkoliikenteen lippuja osana tilausta.

Rajapinta aukeaa huhtikuun 2. päivä osoitteessa https://sales-api.hsl.fi. HSL kutsuu toimijoita myös liikennealan ulkopuolelta kehittämään ja ideoimaan uusia palveluita rajapinnan päälle IdeaLab-ohjelmassa. Ohjelmaan kuuluu erilaisia liikkumisen kokeiluja yhteistyössä yritysten kanssa.

Lisää aiheesta
HSL

JAA