HSL-matkakortti ja kolme nuorta pysäkillä.

HSL-kortin voi ladata netissä maanantaista 8.6. alkaen

Matkakortin nettilataus otetaan käyttöön maanantaina 8.6. Palvelussa voit ladata kortille kausilippuja ja arvoa eli rahaa. Netistä ostetut liput siirtyvät HSL-kortille, kun näytät korttia kortinlukijalle.

Lisäksi HSL-korttipalvelu muistuttaa sinua sähköpostitse, kun kausilippu pitää uusia tai arvo on loppumassa. Palvelu myös listaa kortin tapahtumat. Jos korttisi katoaa, voit sulkea sen palvelussa.

HSL-korttipalvelusta julkaistaan 8.6. beta- eli testiversio. HSL on testannut nettilataamista pienen kutsujoukon kanssa maaliskuusta lähtien. Kiinnostus osallistumiseen oli suurta, mutta poikkeuksellisen kevään takia testikäyttäjillä oli tavanomaista vähemmän tarvetta lippujen ostamiseen. Tästä syystä palvelu avataan nyt beta-versiona kaikille käyttäjille ja palvelun kehittämistä jatketaan yhdessä matkustajien kanssa.

Siirrä lippu kortille kortinlukijalla

Sinun pitää siirtää netistä ostamasi kausilippu ja arvo HSL-kortille kortinlukijalla, ennen kuin voit käyttää niitä matkasi maksamiseen. Näytä korttia kortinlukijalle bussissa, lähijunassa, raitiovaunussa tai metron laiturialueella. Voit tehdä siirron myös lippuautomaatilla.

Pidä korttia kortinlukijalla riittävän pitkään. Kortinlukija ilmoittaa, kun siirto on onnistunut. Tiedon siirto taustajärjestelmissä vie hetken, mutta viimeistään 60 minuutin kuluttua nettiostosta kausilippu ja arvo ovat varmasti siirtyneet kortinlukijalle.

Lisää aiheesta: 

HSL

Kuva: HSL