Vuosaaren metroasema.

Metroliikenne kesäaikatauluihin 27. huhtikuuta

Metroliikenne siirtyy maanantaina 27.4. alkaen liikennöimään vuoden 2020 kesäaikataulujen mukaan. Tämänhetkiseen liikennöintiin verrattuna loppuillan ja aamun ensimmäisten vuorojen osalta aikatauluihin tulee pieniä muutoksia.

Bussiliikenne siirtyi supistettuun kesäliikenteeseen 20.4.

HSL-alueen bussiliikenteen aikataulut vaihtuvat maanantaina 20.4. Koronaepidemia on vähentänyt joukkoliikenteen käyttöä, mikä vaikuttaa kesäliikenteeseen.

HSL-alueen bussiliikenne kulkee supistetuin kesäaikatauluin maanantaista 20.4. alkaen. Pidennettyä yöliikennettä ei ajeta, eli bussit kulkevat perjantaisin ma-to aikatauluin. Lauantaisin liikennöidään sunnuntain aikataulujen mukaan. Koululaislinjat lopettavat liikennöinnin.

Osa linjoista lopettaa liikennöintinsä 20.4. kesäaikataulukauden ajaksi. Kyseiset linjat löytyvät HSL:n sivuilta

Metro, raitiovaunut ja lähijunat jatkavat toistaiseksi nykyisillä aikatauluillaan. Raitiovaunuille tulee aikataulumuutoksia 4.5 alkaen.

Koronaepidemia on vähentänyt joukkoliikenteen käyttöä, joten HSL sopeuttaa tarjontaa vastaamaan kysyntää. Supistettu kesäliikenne on taso, jolla HSL voi taata mahdollisimman luotettavat liikennepalvelut myös poikkeustilanteessa. Supistettu kesäliikenne jatkuu toistaiseksi.

HSL:n Reittioppaasta on jo nyt löydettävissä 20.4. käyttöön otettavat kesäaikataulut. Tulostettavat aikataulut tulevat Reittioppaaseen pääsiäisen aikoihin.


Kuva: Saara Vuorjoki