HKO Screen puhelimessa

HKO Screen -mobiilisovellus tuo konsertit puhelimeesi

Helsingin kaupunginorkesteri on julkaissut HKO Screen -mobiilisovelluksen, joka tuo orkesterin verkkoon striimattavat konsertit älylaitteisiin. Sovelluksen avulla voit katsoa ja kuunnella konserttien suoria verkkolähetyksiä, palata konserttien taltiointeihin ja tutustua orkesterin taiteilijavieraiden haastatteluihin.  

Tällä hetkellä sovelluksen avulla voi seurata kaikkia kauden 2019-2020 alusta verkkoon striimattuja konsertteja ja sisältö karttuu jatkuvasti. Konsertit julkaistaan sovelluksessa mahdollisimman pian suoran lähetyksen jälkeen. Kaupunginorkesteri tuottaa vuosittain 12-14 suoraa konserttilähetystä verkkoon, 1-2 kertaa kuukaudessa.

Ilmainen HKO Screen -mobiilisovellus on saatavilla Android- ja iOS-laitteisiin.

Nordic Sound -yhteistyöverkosto perustettu

Yhteispohjoismainen Nordic Sound -verkosto perustettiin Pohjoismaisilla orkesteripäivillä Kööpenhaminassa viime vuoden lokakuussa. Verkoston tavoitteena on lisätä ja helpottaa klassisen musiikin katselua ja kuuntelua verkossa.

Nordic Sound -yhteistyössä on tällä hetkellä 18 orkesteria ja muuta musiikkialan toimijaa. Suomesta mukana ovat toistaiseksi Helsingin kaupunginorkesteri ja Sinfonia Lahti. Helsingin kaupunginorkesterin HKO Screen -mobiiliapplikaatio on toteutettu Göteborgin orkesterin luomalle alustalle tiiviissä yhteistyössä sovelluskehittäjän kanssa.

Lisää aiheesta
Helsingin kaupunginorkesteri

Kuva: HKO