Pianisti Yeol Eum Son,

HKO esittää keskiviikkona Tšaikovskin Pateettisen sinfonian

Helsingin kaupunginorkesterin keskiviikon konsertissa kuullaan Tšaikovskin kuudes sinfonia ja Karol Kzymanowskin sinfonia concertante pianolle ja orkesterille. Orkesteria johtaa Pablo González. Illan solisti on Tšaikovski-kilpailun finalisti, pianisti Yeol Eum Son.

Tšaikovskin kuudetta on kutsuttu nimellä ’Pateettinen’. Venäjän kielessä sana tarkoittaa intohimoista tai tunteellista, ei mahtipontista. Konsertin aluksi kuullaan Chopin-vaikutteinen pianokonsertto  Kzymanowskilta.  

Yeol Eum Son on saanut tunnustusta kahdessa arvostetussa musiikkikilpailussa, Van Cliburn -pianokilpailussa vuonna 2009 ja Moskovan kansainvälisessä Tšaikovski-kilpailussa vuonna 2011. Moskovassa hän voitti palkinnot myös parhaasta kamarillisen konserton esityksestä sekä parhaasta tilausteoksen tulkinnasta.

Yeol Eum Son on esiintynyt esimerkiksi New Yorkin, Tšekin, Rotterdamin ja Israelin filharmonikoiden solistina. Tänä vuonna hän debytoi Suomessa Helsingin kaupunginorkesterin solistina, ja lisäksi muun muassa Singapore Symphonyn ja Budapest Festival Orchestran solistina.

González on Espanjan RTVE:n sinfoniaorkesterin pääkapellimestari ja taiteellinen neuvonantaja. Vierailevana kapellimestarina Gonzálezin työmaa on käytännössä koko Eurooppa ja sen parhaat orkesterit, ja etenkin Suomessa ja Helsingin kaupunginorkesterin vieraana häntä on tavattu useasti.

Musiikkitalossa kello 19 alkavassa konsertissa pidetään väliaika. Konsertti esitetään myös torstaina 28. lokakuuta.

Lippujen hinnat ovat 9-46 euroa.

Lisää aiheesta
HKO
Liput
Musiikkitalo

Kuva: Marco Borggreve