Asukaslehti uudistui ja on nyt nimeltään Helsinki-lehti

Kaupungin asukaslehti on saanut uuden ilmeen ja nimen. Uudistunut Helsinki-lehti tarjoaa lukijoilleen kiinnostavia ja ajankohtaisia juttuja kotikaupungistamme ja monipuolisia menovinkkejä Helsingin tapahtumiin.

Sisältöä ja ulkoasua uudistettiin yhteistyössä A-lehdet Sisältöstudion kanssa. Uudistustyön apuna käytettiin Prior Konsultointi Oy:n toteuttamaa lukijatutkimusta, jossa arvioitiin kaupungin asukaslehden toimivuutta ja vaikuttavuutta. Tutkimuksesta kävi ilmi, että asukaslehti on kaupungin verkkosivujen ohella suosituimpia tapoja saada tietoa Helsingin palveluista.

Kolme neljästä Helsingin 18–75-vuotiaasta suomen- ja ruotsinkielisestä asukkaasta lukee asukaslehteä ainakin satunnaisesti. Näin se tavoittaa arviolta yli 315 000 lukijaa.

Lehdellä on erilainen rooli eri ikäpolville. Alle 31-vuotiaat arvostavat sisällöistä eniten menovinkkejä. Vanhempia vastaajia kiinnostavat tapahtumien ohella etenkin alueiden kehityssuunnitelmat, muutokset kaupungin palveluissa sekä tiedot mahdollisuuksista vaikuttaa kaupungin asioihin. Monia kiinnostavat myös kaupungin historia, luontokohteet ja uudet kaupunki-ilmiöt.

Helsinki haluaa olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2035. Kaikille riittää tekemistä tavoitteen saavuttamiseksi! Mikkola-Tkalcanin perhe elää mahdollisimman ilmastoviisaasti omassa arjessaan, mutta eivät koe joutuvansa luopumaan mistään.

Tulevaisuudentutkija Risto Linturi kannustaa kaupunkilaisia ottamaan haltuun uuden teknologian. Antti Tuomola on asunut Laajasalossa yli 20 vuotta, ja haluaa tarjota kaikille kaupunkilaisille talvisen saaristoelämyksen. Jos jäätilanne sallii, on hiihtolomaviikon ajan Tuomola pyörittämä Helsingin Latukahvila avoinna Laajasalossa Karpiselällä.

Uudistuneessa lehdessä on oma sivu lapsille ja perheille: visaile Helsinki-hengessä, tutustu kaupungin nimikkoeläimeen ja nappaa parhaat menovinkit muksuille. Lehdestä löytyy runsaasti muitakin menovinkkejä kaupungin tapahtumiin.

Helsinki-lehti jaetaan helsinkiläisiin koteihin neljä kertaa vuodessa.

Lisää aiheesta
Kaupungin asukaslehden sivut
Lehden pdf-versio

JAA