Suoraan sisältöön
A A A
New York

Helsinki esillä Engaged Cities -kilpailun finaalissa New Yorkissa

Engaged Cities Award- palkinto jaettiin 16. toukokuuta New Yorkissa kolmen kaupungin – Bolognan, Santiago de Calin ja Tulsan – kesken. Helsinki lukeutui kymmenen finalistin joukkoon ja oli näkyvästi mukana palkintojuhlan yhteydessä järjestetyssä seminaarissa.

Engaged Cities -palkinto myönnettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kilpailun tavoitteena on tuoda esiin kaupunkeja, joissa on yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa kehitetty luovia ratkaisuja kaupunkien ongelmiin. Voittajien ja Helsingin ohella finaalissa kisasivat Hamm ja Mexico City sekä neljä yhdysvaltalaista kaupunkia: Boston, Huntington, San José ja Fort Collins.

Helsinkiä edusti Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hanke, joka on Helsingin kaupungin ja ME-säätiön vuonna 2016 käynnistämä viisivuotinen yhteistyömalli, joka parantaa maahanmuuttajanuorten yhdenvertaisuutta työelämän, koulutuksen ja sosiaalisen ympäristön saralla. Kaikissa kaupungeissa haetaan ratkaisuja asukkaiden osallisuuden vahvistamiseen.

Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hanke osoittaa oikeaksi sitä tekemisen tapaa, että ratkaisu löytyy ihmisistä itsestään ja yhteisöistä, joita tuetaan antamalla käyttöön osaamista ja työkaluja.

Palkintojuhlallisuuksien yhteydessä pidetyssä seminaarissa Helsinkiä ja Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hanketta oli esittelemässä kuuden hengen delegaatio, jota johti kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen.

”Oli hienoa, että Helsinki pääsi yli 100 osallistujan joukosta finaaliin. Engaged Cities Award ei ole pelkkä kertaluontoinen kilpailu vaan se tarjoaa meille mahdollisuuden olla jatkossakin yhteydessä kaupunkeihin, jotka haluavat ratkaista ongelmia yhdessä asukkaidensa kanssa, ja saada niiltä uusia ideoita siitä, miten kaupunkilaisia osallistetaan kotikaupunkinsa kehittämiseen. Olen myös iloinen havaitessani, että Helsingin tarjoamat tasa-arvoiset mahdollisuudet korkeatasoiseen koulutukseen herättävät suurta kiinnostusta tässäkin kansainvälisessä kaupunkiverkostossa”, apulaispormestari Pakarinen kertoo.

Cities of Service on yli 200 yhdysvaltalaisen kaupungin pormestarien verkosto, joka toimii New Yorkin entisen pormestari Michael R. Bloombergin perustaman Bloomberg Philantropies -säätiön tukemana. Verkoston päämääränä on tukea ja kannustaa paikallishallintoa ja kaupunkien johtajia ratkaisemaan ongelmia ja rakentamaan luottamusta kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Engaged Cities Award -palkinnon arvo on 210 000 Yhdysvaltain dollaria. Palkintosumma jaettiin tasan voittaneiden kaupunkien kesken.

Lisää aiheesta:

Engaged Cities Award finalistit

Cities of Service

Maahanmuuttajanuorten Helsinki
http://maahanmuuttajanuortenhelsinki.munstadi.fi/

JAA