Suoraan sisältöön
A A A
Syyskuun Helsinki Design Weekin ohjelma on julkaistu. Kuva: Helsinki Design Week.

250 tapahtumaa muotoilun, muodin ja arkkitehtuurin ystäville

Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma tuo 7.-17. syyskuuta Helsinkiin yli 250 tapahtumaa muotoilun ystäville ja ammattilaisille. Teeman Q&A alla on luvassa keskusteluja, lanseerauksia, muotinäytöksiä, seminaareja, avoimia ovia, työpajoja ja paljon muuta koettavaa.

Helsinki + Digitaalisaatio + Design = Ihmisen muotoinen kaupunki. Kaupungintalolla mahdollisuus osallistua kaupungin palvelujen kehittämiseen: koe kaupungin digitaaliset palvelut näyttelyssä 7.-17.9. tai osallistu työpajaan ja uuden kaupunkikulttuurin luomiseen. Lue lisää tapahtumasta ja tutustu Facebook-sivuihin  

Kansainvälisiä muotoilutähtiä

Vuoden 2017 Helsinki Design Weekillä lanseerataan uusi muotoilutapahtuma DesignCommons, jossa yleisö pääsee illallistamaan ja keskustelemaan yhdessä kansainvälisten muotoilutähtien kanssa. Ensimmäiset julkaistut puhujat ovat arkkitehti-ikoni Winy Maas, Nokiasta tunnettu teknologiayrittäjä Marko Ahtisaari, maisema-arkkitehti Cees van der Veeken ja Studio Swine, eli arkkitehti Azusa Murakami ja taiteilija Alexander Groves.

Installaatioita ja raitiovaunuajeluita

Viime vuonna huippusuositut HDW HOP -kaupunki-installaatiot palaavat ja tuovat Helsingin ydinkeskustaan kuusi uutta installaatioita. Installaatiosarja koostuu suomalaisten ja kansainvälisten muotoilijoiden ja arkkitehtien teoksista, ja tarkastelee kehittyvän kaupungin teemaa. Viime vuonna jättikuplaan peittynyt Kolmen Sepän patsaan saa viereensä parkkiruudun kokoisen pienkerrostalon, joka ottaa kantaa tiiviiseen asuinrakentamiseen ja katastrofialueiden rakennusratkaisuihin.

Tuttuja hittejä

Luvassa on myös tuttuja yleisömenestyksiä, kuten Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma Design Market, koko perheen tapahtuma HDW Lasten viikonloppu, yllättävä puhekonsepti PechaKucha Night, luovia työtiloja esittelevä Open Studios sekä viime vuonna suuren suosion saanut, suurlähettiläiden residenssien ovet avaava Design Diplomacy.

Osana Habitarea nähdään ammattilaistapahtuma Showroom ja lastenalue Habi Kids.

Lisäksi ohjelmassa on yli 150 itsenäisten tapahtumajärjestäjien tapahtumaa, jotka täyttävät kadut, galleriat, kaupat ja museot muotoilulla, arkkitehtuurilla, muodilla ja kaupunkisuunnittelulla.

Lisää aiheesta:

Tutustu ohjelmaan

Helsinki Design Week

JAA