Maaliverkon ylälaita Olympiastadionilla ja poutapilviä.

Helsinki Cup -juniorijalkapalloturnaus palaa Olympiastadionille heinäkuussa

Heinäkuussa 12.-17.7. järjestettävä Helsinki Cup -juniorijalkapalloturnaus tekee paluun Helsingin Olympiastadionin nurmelle. Edellisen kerran turnauksen otteluita pelattiin Olympiastadionilla ennen stadionin uudistustöiden käynnistymistä kesällä 2015.

Olympiastadion valikoitui Helsinki Cupin yhdeksi turnauskentäksi ja finaalien päänäyttämöksi paitsi jalkapallokulttuurisen merkityksensä myös väljien ja tilavien puitteidensa ansiosta. Kaikki Helsinki Cupin pelit niin Olympiastadionilla kuin muillakin kenttäalueilla tullaan pelaamaan erityisiä turvallisuuskäytäntöjä noudattaen.

Olympiastadionilla pelataan 10-vuotiaiden sarjapelejä maanantaista 12.7. torstaihin 15.7. ja tyttöjen yleis- ja harrastesarjojen A-finaalit perjantaina 16.7. Myös Helsinki Cupin huipennus, lauantain finaaliottelut pelataan Olympiastadionilla.

”Helsinki Cup järjestetään tänä kesänä jo 46. kerran peräkkäin. Maailman suurimpiin kuuluvan juniorijalkapalloturnauksen perinnettä eivät ole rikkoneet edes poikkeusolosuhteet, mikä kertoo Helsinki Cupin syvään juurtuneesta asemasta kesän tähtihetkenä monelle lapselle ja nuorelle. Hienoa, että meillä on jälleen mahdollisuus tuoda turnaus huippuolosuhteisiin Helsingin Olympiastadionille”, toteaa Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne.

”Viime vuonna Helsinki Cupissa ei todettu yhtä ainutta koronatartuntaa, eikä edes tartuntaepäilyjä ilmennyt. Viime vuonna onnistuneesti käyttöön otettuja turvallisuustoimenpiteitä noudatetaan luonnollisesti myös tänä vuonna”, Kavanne kertoo.

Koronaturvallisuutta parantava ja katsojia palveleva uudistus tämän vuoden turnaukseen on se, että valtaosa Helsinki Cupin peleistä striimataan ja ne ovat katsottavissa maksua vastaan  urheilustriimausalusta Solidsportissa. Näin kaikki sellaisetkin perheenjäsenet ja tuttavat, jotka eivät pääse kannustamaan paikan päälle, pääsevät osallisiksi kisahuumaan.

Lisää aiheesta:

Stadionin tiedote

Helsinki Cup

Kuva: Paavo Jantunen