Olympiastadionin pallokenttä kuvattuna tornista, taustalla näkyy Taka-töölöä, Laaksoa ja Pasilaa.

Helsingin tapahtumakesä on vilkas heinäkuussakin

Helsingissä heinäkuu on kaikkea muuta kuin hiljainen. Tapahtumia on kosolti keskustan lisäksi useissa kaupunginosissa. Vuotuisten tapahtumien kuten Helsinki Priden, Tuskan ja Helsinki Cupin lisäksi uusia tulokkaita ovat Down Town Calling Vanhankaupunginlahdella, Urbaanit lavatanssit sekä I WAS HERE FEST -festivaali ja Helsinki Haze Wave Suvilahdessa. Katso päivittyvä tapahtumakooste.

Musiikkia voi kuunnella laidasta laitaan: kantrista kamarimusiikkiin ja jazzista metalliin. Konsertteja järjestetään muun muassa Alppilassa, keskustassa, Kaapelilla Salmisaaressa, Katajanokalla, Suomenlinnassa, Töölössä ja Suvilahdessa Sörnäisissä.

Monien vuosien varrelta tuttujen tapahtumien lisäksi on uusia tulokkaita ja uusia tapahtumapaikkoja sekä erityistapahtumia kuten kaikille avoin ja maksuton Olympiapäivä.

Heinäkuu on totuttu pitämään hiljaisena tapahtumakuukautena Helsingissä, mutta tänä vuonna on poikkeuksellisen vilkasta, kertoo projektipäällikkö Päivi Munther Helsingin kaupungilta.

Alppipuiston suihkulähde ja ihmisiä nurmikoilla.

Koko perheen puistopäivät Alppilassa

Alppipuiston kesää vietetään kolmena heinäkuisena viikonloppuna. Piknik-henkiset tapahtumat ovat kaikille avoimia ja sopivat koko perheelle. Pakkaa parhaat piknik-herkut ja ystäväsi mukaasi puistopäiviä varten.

La 30.7. Puistokarkelot
Su 31.7. Barokkipiknik

Tarkemmin: https://www.alppipuistonkesa.fi

Helsinki Cup suurempi kuin koskaan

Maailman suurimpiin kuuluva juniorijalkapalloturnaus Helsinki Cup pelataan 11.-16. heinäkuuta Helsingin futiskentillä. Tänä kesänä turnaus on historiansa suurin. Otteluihin odotetaan reilut 20 000 pelaajaa ja 1 600 joukkuetta Suomesta ja maailmalta.

Cupin kansainvälisyydestä kertoo se, että Helsinki Cup on viime vuosina usein kerännyt osallistujia lähes 20 maasta. Tyttöfutiksen nousu näkyy tänäkin kesänä. Tyttöjoukkueita on yli 250 ja poikajoukkueita yli tuhat enemmän.

Tarkemmin: https://helsinkicup.fi/yleisinfo

Kokeile uusia liikuntalajeja Olympiastadionilla

Olympiapäivää vietetään keskiviikkona 20. heinäkuuta kello 10–17 Olympiastadionilla. Tuolloin yhden päivän aikana Olympiastadionilla voi seurata ja kokeilla muun muassa yleisurheilua, salibandyä, suunnistusta, nyrkkeilyä, judoa ja painia, soutua ja melontaa, keilailua, cheerleadingiä, voimistelua ja ampumaurheilua sekä tuoreita olympialajeja, kuten skeittausta ja katukorista. Jopa Pariisin 2024 kesäolympialaisissa debytoivan tanssilajin, breakingin, esityksiä voi nähdä tasatunnein.

Olympiapäivä on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma. Se on samalla Helsingin olympialaisten 70-vuotisjuhlien päätapahtuma.

Päivän voi päättää pulahtamalla Uimastadionilla. Sinne on Olympiapäivän osallistujilla ilmainen pääsy päivän aikana. Uimastadion valmistui alun perin Helsingin vuoden 1940 olympialaisten kilpa-areenaksi.

Tarkemmin: olympiapäivä.fi

Päivittyvä lista heinäkuun tapahtumista

Ti -la 19. -23.7. ja ti-la 26 -30.7.  Suuret oluet – pienet panimot, olutfestivaali Rautatientorilla.

Pe 29.7.  Happoradio Altaalla

Pe-su 29.–31.7.  Ropecon, roolipelitapahtuma Messukeskuksessa.

La 30.7. Pihasoittoa Ruiskumestarin talossa, Kanttarellikvartetti esittää kansanlauluja koti- ja ulkomailta.

La 30.7.  Bomfunk Mc’s Altaalla

La 30.7.  Puistokarkelot, Helsingin suurin kansanmusiikkijuhla Alppipuistossa. Vapaa pääsy.

La-su 30. -31.7.  Cavalluna: Celebration!, hevosshow Jäähallissa.

Su 31.7. Barokkipiknik

Lisää aiheesta:

Helsingin kulttuurielämä kukoistaa elokuussa 

Tapahtumakalenteri

MyHelsinki

Reittiopas ja liikennetiedotteet 

Kaikki Espan lavan ilmaiskonsertit

Katso myös nämä:

Annantalon tapahtumat

Helsingin Urkukesän konsertit heinä-elokuussa
 

Kaapelitehtaan tapahtumat

Lonnan saaren tapahtumat

Suomenlinnan tapahtumat
 

Ohjelmaa kesäkaduilla


Kuva: Paavo Jantunen

Uutinen on julkaistu 28.6. ja sitä on päivitetty viimeksi 29.7.