M/s Isosaari Kuva: Suomen Saaristokuljetus Oy.

Uutta: Helsingin ja Turun saaristoon linnakesaariristeilyllä

Veneettömille tarjoutuu toukokuussa tilaisuus tutustua risteilyllä Helsingin ja Turun saaristoon. Isosaari-laiva tekee kaksi koeristeilyä toukokuun alkupuolella. Matkalla pysähdytään kahdessa ainutlaatuisen huikeassa linnakesaaressa, Jussarössä ja Örössä.

Ensimmäinen risteily tehdään Helsingistä Turkuun ja takaisin 3.–5. toukokuuta ja toinen Turusta Helsinkiin ja takaisin 10.–12. toukokuuta. Molemmat matkataan pääkaupunkiseudun suurimmalla saaristoristeilijällä, M/s Isosaari-laivalla. Helsinkiläiset tuntevat aluksen viime kesänä Isosaareen aloitetusta reittiliikenteestä.

Kukaan ei ole vuosikausiin tehnyt matkustaja-aluksella risteilyjä Helsingin ja Turun välillä, Suomen Saaristokuljetus Oy:n toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg kertoo.

Risteily on viikonlopun mittainen all inclusive -elämys, jonka aikana yövytään hotellilaivanakin toimivassa M/s Isosaaressa. Päiväretkille ja saunomaan matkailijat pääsevät Jussarössä ja Örössä. Saarilla on luvassa aikaa myös omatoimiseen samoilemiseen.

Linnakesaarten menneisyys on monille tuntematon

Sotilassaaret Jussarö ja Örö olivat vuosikymmeniä kokonaan siviileiltä suljettuja. Tammisaaren lähellä sijaitseva Jussärö vapautui yleisölle virkistyskäyttöön vuonna 2005. Kymmenen vuotta myöhemmin avattiin Saaristomeren kansallispuistoon kuuluva Örö yleisölle.

Nykyään suosittuja retkisaaria hallinnoi Metsähallitus. Kummassakin saaressa on huikea historia ja upea luonto. Kohteisiin opastaa matkanjohtajana toimiva everstiluutnantti evp. Jarmo Nieminen.

Isosaaren tilausliikenne käynnissä – reittiliikenne alkaa toukokuussa

M/s Isosaari -laivassa on 275 matkustajapaikkaa ja majoitustilaa ainakin viidellekymmenelle. Talvisin hotellina toimiva laiva on kiinnitettynä merikylpylä Allas Sea Poolin kupeeseen. Kesäisin sen kotisatama sijaitsee Isosaaressa. Aluksella on 80-paikkainen ravintola A-oikeuksin sekä useakymmenpaikkaiset terassi- ja kansitilat.

M/s Isosaaren tilausliikenne on jo käynnissä. Sen reittiliikenne Helsingin saaristossa alkaa 4. toukokuuta. Muiden liikennöitsijöiden järjestämä vesiliikenne toimii pääasiassa purjehduskaudella toukokuusta syyskuulle. Tilausristeilyjä ajetaan jonkun verran pikkujoulukauteen saakka. Muut tällä hetkellä tiedossa olevat Helsingin saariston vesireittiliikenteen aloittamispäivät ovat:

Itäinen saaristoreitti 10.5.
Merisatama – Pihlajasaari 11.5.
Ruoholahti – Pihlajasaari 15.6.
Vuosaari – Kaunissaari 10.5.

Uunisaareen pääsee jälleen vesitse huhtikuun puolenvälin jälkeen, kun silta poistetaan käytöstä maanantaina 15. huhtikuuta.

Lisää aiheesta:
Risteilyn hintahaitari yhdelle on 200-260 euroa. Tarkat tiedot tulossa suomensaaristokuljetus.fi -sivulle. Varaukset ja lisätiedot: info@suomensaaristokuljetus.fi
suomensaaristokuljetus.fi
visitisosaari.fi
visitjussaro.fi 
hotellilaivaisosaari.fi

JAA