Kuva: Helen

Helsingin ensimmäinen biolämpölaitos vihittiin käyttöön

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori vihki tänään 14. helmikuuta käyttöön Helenin Salmisaaren uuden biolämpölaitoksen. Laitoksella tuotetaan uusiutuvaa kaukolämpöä Suomen suurimmassa pellettikattilassa.

- Helsinki on voimakkaasti sitoutunut ilmastonmuutoksen torjuntaan. Hiilineutraalius edellyttää meiltä rohkeaa edelläkävijyyttä ja päästöjen vähentämistä kaikilla sektoreilla. Tänään käyttöön vihittävä Salmisaaren pellettilämpölaitos on loistava esimerkki uusiutuvan energian käytöstä kaupungin lämmöntuotannossa, totesi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori vihkiäispuheessaan.

- Salmisaaren pellettilämpölaitos on merkittävä hanke uusiutuvan energian lisäämiseksi Helenin energiantuotannossa. Biopolttoaineilla korvataan kivihiiltä, mutta ilmastoneutraaliin tulevaisuuteen tarvitaan kuitenkin myös muita ratkaisuja, sanoi Helenin toimitusjohtaja Pekka Manninen.
 
Uusi lämpölaitos on vahvaa suomalaista osaamista; lämpölaitosprojektin kotimaisuusaste on yli 80 %. Lämpölaitoksen tuotannossa käytetään kestävistä lähteistä hankittua koti- ja ulkomaista biopolttoainetta. Helenin lämpölaitos kasvattaa jatkossakin suomalaista työllisyyttä pellettien valmistuksessa ja logistiikassa.


JAA