Haasteiden julkaisun kansikuva: iloisia piirroshahmoja.

Vuoden 2021 Helmet-haasteet innostavat kirjojen, musiikin, pelien ja elokuvien maailmaan

Kirjastot haastavat jälleen kirjojen, musiikin, pelien ja elokuvien pariin vuoden 2021 Helmet-haasteilla. Haluaisitko aloittaa näiden parista uuden harrastuksen tai hakea muuten uutta inspiraatiota?

Haasteiden tavoitteena on innostaa lukemaan, kuuntelemaan, pelaamaan ja katsomaan enemmän ja monipuolisemmin kuin aikaisemmin, mutta ilman suorituspakkoa. 

Helmet-lukuhaaste

Helmet-lukuhaaste kutsuu osallistujat kirjojen pariin. Haaste muodostuu 50 erilaisesta haastekohdasta, joiden avulla osallistujat voivat valita itselleen luettavaa läpi vuoden. Haastekohdat voivat liittyä kirjan aiheeseen, nimeen tai kirjoittajaan. 

Tänä vuonna Helmet-lukuhaaste on julkaistu myös selkokielellä.

Pieni Helmet-lukuhaaste on nimensä mukaisesti pienempi, 25 haastekohdan mittainen haaste. 

Kaikista lukuhaasteista voi keskustella Helmet-lukuhaaste-Facebook-ryhmässä.

Helmet-musahaaste

Helmet-musahaaste tarjoaa innostavan matkan musiikin ihmeellisen maailmaan. Haasteessa on 50 kohtaa, ja tavoitteena on kuunnella niiden mukaisesti itselleen uutta musiikkia vuoden aikana. 

Voit keskustella haasteesta  Helmet-musahaaste-Facebook-ryhmässä

Helmet-pelihaaste

Pelihaasteessa tehtävänäsi on pelata vuoden aikana 24 eri peliä, jotka saat itse valita vapaasti haastelistan kriteerien pohjalta. Pelejä ei tarvitse läpäistä, ellet itse halua ottaa tällaista tavoitetta juuri omaan henkilökohtaiseen haasteeseesi mukaan.

Helmet-pelihaaste

Voit keskustella haasteesta ja etsiä pelejä haasteiden täyttöön tai jakaa omia vinkkejäsi Helmet-pelihaaste-Facebook-ryhmässä

Helmet-elokuvahaaste 

Helmet-elokuvahaasteessa katsotaan vuoden aikana 50 elokuvaa, jotka saat valita vapaasti haastelistan kriteerien pohjalta. Elokuvahaasteen tarkoitus on tuoda iloa ja syvyyttä elokuvaharrastukseen.

Pieni Helmet-elokuvahaaste on suppeampi, 25 haastekohdan mittainen kokonaisuus. 

Voit keskustella elokuvahaasteista  Helmet-elokuvahaaste-Facebook-ryhmässä.

Lisää aiheesta:

Helmet.fi