Kuva kiinteistövahdista

Helenin uusi palvelu mahdollistaa energiatehokkuuden tehostamisen

Helen tarjoaa kaukolämmitetyille asuinkerrostaloille uuden palvelun, joka mahdollistaa energiatehokkuuden parantamisen ja sitä kautta myös lämmityksestä aiheutuvien ympäristövaikutusten pienentämisen. Palvelu on merkittävä apu energiatehokkaampaan asumiseen.

Valtakunnallisessa Kiinteistövahti-palvelussa asiakkaat saavat mittareiden avulla tietoa kiinteistön sisäolosuhteista: asuntojen lämpötilasta ja kosteudesta. Mittaustiedon perusteella taloyhtiössä voidaan optimoida kiinteistön lämmitysjärjestelmää, lisätä asuntojen sisälämpötilamukavuutta sekä samalla vähentää lämmityksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia.

Lämpötilaoptimoinnin avulla taloyhtiöt voivat säästää energiakustannuksissa keskimäärin 5 %. Kosteusvahti puolestaan auttaa puuttumaan mahdollisiin kosteusongelmiin ajoissa.

- Tavoitteenamme kaukolämmön kehittämisessä on, että energiatehokkuuspalvelut ovat saatavilla mahdollisimman laajasti. Tulevaisuuden älykkäässä energiajärjestelmässä taloyhtiöt ovat merkittävä osa energiajärjestelmän ohjausta: ne toimivat lämpövarastoina sekä energiajärjestelmän tasapainottajina, ja samalla hyötyvät siitä myös itse, sanoo johtaja Marko Riipinen Helenistä.

Helen on jo aiemmin käynnistänyt Helsingin kaupungin vuokra-asuntojen, Hekan, kanssa laajan energiatehokkuushankkeen, jossa hyödynnetään vastaavaa IoT-ratkaisua vuokra-asuntojen lämmityksen energiatehokkuuden parantamiseen ja asuntojen lämpötilojen optimointiin. Hankkeessa on mukana noin 50 000 asuntoa ja yhteensä yli 90 000 asukasta. Hankkeen tulokset ovat olleet hyvin positiivisia.

Lisää aiheesta:

Kiinteistövahti-palvelu
Helenin uutinen


JAA