Sähkötalo. Kuva: Kari Pilkkakangas

Helen sijoittaa 50 miljoonaa kasvuyrityksiin uudistavien energiaratkaisujen löytämiseksi

Helen kertoo varautuneensa sijoittamaan jopa 50 miljoonaa euroa kasvuyrityksiin luodakseen yhä puhtaamman ja älykkäämmän energiajärjestelmän. Uusi sijoitustoiminta pyrkii kiihdyttämään energia-alan murrosta yhdessä start-up-kumppaneiden kanssa.

Energiayhtiö Helenin sijoitus on 50 miljoonaa euroa ensimmäisen viiden vuoden aikana. Yhtiö kutsuu kasvuyritykset mukaan kokeiluihin. Kumppaneilleen strateginen sijoittaja, Helen Ventures tarjoaa pitkäjänteistä rahoitusta, käytännön tukea ja verkostoja sekä alustan yhteiselle innovoinnille.

­ ­- Etsimme kumppaneita avoimesti ja ennakkoluulottomasti. Kiinnostavia uusia aloitteita voi löytyä niin energiaan liittyvistä teknologioista, digitalisaatiosta kuin kiertotaloudestakin. Kaikkia yhdistää kuitenkin mahdollisuus luoda yhä älykkäämpiä ja puhtaampia energiaratkaisuja. Yhdessä kumppaneidemme kanssa haluamme kiihdyttää koko alan murrosta, kertoo Venturesia johtava Terhi Vapola.

Sijoituskohteita voivat olla muun muassa hajautettu energiantuotanto, älykkäät sähköverkot, pienoissähköverkot, energian varastointi, kuljetusalan sähköistämisratkaisut, digitaaliset innovaatiot energia-alalla, dataohjatut asiakassovellukset ja kiertotalous ja kierrättäminen. Helen ja Helen Ventures ovat sitoutuneet pyrkimään hiilineutraaliuteen alle 15 vuodessa.

Helenin kautta start-upeilla on myös mahdollisuus pilotoida energia-alaa mullistavia uudistuksia.

Lisää aiheesta
helenventures.fi  


JAA