Helenin logo

Helen rakentaa kauppakeskuksen katolle yli megawatin aurinkovoimalan

Ylöjärvellä sijaitsevalle, Spondan omistamalle kauppakeskus Elon katolle valmistuu marraskuussa 2019 yksi Suomen suurimmista ja ensimmäinen yli miljoonan watin aurinkovoimala. Helen vastaa voimalaitoksen rakentamisesta.

Kauppakeskuksen katolle asennetaan yhteensä 3 186 aurinkopaneelia, joiden avulla hiilidioksidipäästöjä vähennetään jopa 112 000 kilogrammaa vuodessa.

”Aurinkovoimala kattaa noin neljäsosan Elon kokonaissähkönkulutuksesta. Tämä määrä kuvastaa aurinkoenergian valtavaa potentiaalia Suomessa. Sen hyödyntäminen ei olekaan ainoastaan vastuullisuusteko, vaan usein myös taloudellisesti järkevää, kuten Elon tapauksessa”, Helenin tuoteryhmäpäällikkö Riku Kuikka kertoo.

Aurinkovoimala on Spondalle konkreettinen keino parantaa energiatehokkuutta sekä lisätä uusiutuvan energian osuutta kokonaiskulutuksesta. Ilmastonmuutoksen vastaiset toimet ovat myös keino vastata asiakkaiden ja muiden sidosryhmien toiveisiin.

”Otamme kaikessa tekemisessämme huomioon ympäristövastuunäkökulman. Sijoituimme tänä vuonna kansainvälisessä vastuullisuuden Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) -tutkimuksessa Euroopan parhaaksi kiinteistöalan yritysten joukossa. Tämä tunnustus osoittaa, että teemme oikeita asioita vastuullisuuden eteen. Myös kunnilla ja kaupungeilla, kuten Ylöjärvellä, on omia ilmastotavoitteita, joiden toteutumista haluamme edistää”, Spondan vastuullisuuspäällikkö Pirkko Airaksinen kertoo.

Lisää aiheesta:

Helenin uutinen