Suoraan sisältöön
A A A
Galleria-Piirto. Kuva: Päivi Paija-Morlier

Harth leikittää helsinkiläisiä Galleriakeskiviikkona

Newyorkilaistaiteilija David Greg Harth luo uutta taideteostaan ”I played with a slinky in Helsinki with Harth” Galleria Sculptorissa maaliskuussa. Tapahtuma kuuluu 2. maaliskuuta kello 16–21 järjestettävään Galleriakeskiviikkoon, jolloin galleriat houkuttelevat helsinkiläisiä kaduilta hauskanpitoon.

Harth tunnetaan yleisöä yhteisen tekemisen muodossa osallistavista töistään. Hän kuvailee tulevaa työtään humoristiseksi, simppeliksi ja naurettavaksi. Osallistujat saavat Harthin ”I played a slinky in Helsinki with Harth” -kortin nimikirjoituksineen muistoksi.

Sculptorin lisäksi kymmenen muuta helsinkiläisgalleriaa on mukana maaliskuisella maksuttomalla keskiviikkokierroksella.

Tiketti Galleria esittelee kulttimuusikko Jimi Tenorin valokuvia, hänen rakentamiaan veistoksellisia soittimia ja Tenorwear- vaatemalliston kappaleita.

Sanna Maria Paanasen näyttely käsittelee some-tähtien kuolemaa, miten siihen kuuluu suhtautua ja mitä tunteita se saa etäältä seuranneessa yksilössä herättää. Näyttely on esillä Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksessa.

Helsinkiä rakastavien suositellaan astuvan Galleria Dixiin. Siellä taiteilijat Maisa Nurmentaus ja Carl Ahlman esittelevät maalauksillaan Helsinkiä ja lähiseutua.

Taidesalonki Piirtossa Urve Tönnus pohtii naiseuden käsitettä kollaasitöiden muodossa.

Gallerioita voi kiertää itsenäisesti tai oppaan johdolla. Opastettu, maksuton galleriakierros alkaa Forum Boxissa kello 17 ja jatkaa sen jälkeen kolmeen muuhun galleriaan. Kierrokselle ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Mukaan saa liittyä myös välietapeista.

Mobiiliapplikaatiosta voi helpostui tarkistaa gallerioiden sijainnit kartalta. Koska galleriat ovat auki iltaan saakka, niihin ehtii piipahtamaan vielä työpäivän jälkeenkin. Galleriakeskiviikkona kaikki ovat kutsuvieraita myös lemmikkiensä kanssa.

Galleriakeskiviikko-mobiilisovellus:
Google Play
AppStore

Lisää aiheesta:
Galleriat
galleriakeskiviikko.fi
facebook.com/galleriakeskiviikko
Galleriakierroksen lisätiedot ja alustava aikataulu

JAA