Talvipyöräilyä Helsingin rantareitin varrelta. Kuva: Helena Roschier

Hanki takavalo pyörääsi ja pyöräile turvallisesti läpi talven

Tänään maanantaina jaetaan ilmaiseksi takavaloja kello 16–18 Kansalaistorilla. Pyöräilijöiden takavalot tulevat pakollisiksi Suomessa ensi kesänä, mutta voit hankkia punaisen kissansilmän käyttöösi jo tänään.

Takavalo auttaa muut näkemään pyöräilijän liikenteessä. Etuvalon käyttö onkin jo kasvanut kiitettävästi. Takavalon käyttö parantaa näkyvyyttä vielä tästä huomattavasti. Pyöräliitto ohjeistaa, että takavalo kannattaa sijoittaa pyörän satulatankoon.

Tarvittaessa takavalon voi kiinnittää reppuun tai takkiin, ja löytyy myös kypäriä, joissa takavalo on valmiina. Helpointa on kuitenkin, että se kulkee pyörässä mukana, Pyöräliiton erityisasiantuntija Martti Tulenheimo kertoo.

Pyöräliitto kampanjoi ympärivuotisen pyöräilyn iloa ja mutkattomuutta sekä turvallisuutta tällä viikolla maanantaista perjantaihin koko maassa. Talvipyöräily on tilastojen mukaan kasvussa: Ympäri vuoden pyöräilyä suosii vastaajista jo 17 prosenttia, viime vuonna määrä oli 11 prosenttia.

Nappaa kuva ja osallistu Instagramissa #pyöräilytalvi  -kisaan

Kun julkaiset Instagram-kuvan tai kuvia ja julkaiset ne hashtagilla #pyöräilytalvi, osallistut kuvakisaan.  Parhaan kuvan ottaja palkitaan Pelagon polkupyörällä.

Kuvakisan voittaja julkistetaan perjantaina 22. marraskuuta Pyöräilyliiton sivulla.

Lisää aiheesta
Helsingin Polkupyöräilijät ry (HePo)

Pyöräilyliitto

Kuvakisa

Uusi talvipyöräilyn reitti Itä-Helsinkiin