Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Lasten saaristoluontoleiri Harakan saarella vuonna 2011. Kuva: Karoliina Ilmarinen

Haku lasten ja nuorten kesäkursseille ja -leireille käynnissä

Lapsilla ja nuorilla on kesäkursseissa ja leiritoiminnassa mistä valita. Haku kesäkursseille ja leireille on parhaillaan käynnissä. Ilmoittautumisessa kannattaa kiirehtiä, sillä kurssit täyttyvät pikatahtia. Kesän kurssi- ja leiriohjelmatarjontaan pääsee tutustumaan Harrastushaun kautta. Varaslähdon kesään  voi tehdä jo helatorstain ympärillä 4. -7.toukokuuta Hauholla. 

Lasten Kesän kevätleiri on 6-15-vuotiaille suunnattu lasten- ja nuortenleiri ja se järjestetään Hauhon lomakeskuksella. Leirille lähdetään keskiviikkona koulupäivän jälkeen ja palataan lauantaina iltapäivästä. Sunnuntaisen äitienpäivän saa siis viettää kotonaan.

Hauhon kevätleirillä vietetään huoletonta leirielämää, majoittuminen tapahtuu leirikeskuksellamme sisätiloissa, ruokaa on tarjolla viidesti päivässä ja ohjelmasta ja huolenpidosta vastaa taitavat ja osaavat ohjaajamme. Leirillä luvassa perinteisiä leiripuuhia kuten letunpaistoa, ulkoilua ja saunomista. Uskaliaimmat voivat heittää talviturkkinsa Akkijärveen.

Alakouluikäisten EasySport-toiminnasta löytyy kesällä muun muassa liikuntaleirejä, juniorlifesaver-toimintaa, melontaa, purjehdusta, rantalentopalloa, sulkapalloa, tennistä ja yleisurheilua. Yläkouluikäisille suunnatussa FunAction-toiminnassa on tarjolla muun muassa sisätreeniä, kesäpelailua sekä seikkailuliikuntaa. 

Eläimistä ja luonnosta kiinnostuneiden kannattaa suunnata esimerkiksi Haagaan tai Harakkaan. Nuorisokahvila Clubilla Haagassa. touhutaan viikko retkeillen, ihastellen ja luontoa tutkien. Harakan saarella järjestetään tänäkin kesänä Lasten saaristoluontoleiri  9–13-vuotiaille helsinkiläisille elokuun alussa päiväsaikaan. Tämä leiri on maksuton, vain edestakaisesta venematkasta saarelle peritään 2 euroa.

Sirkuksen ja parkourin maailmaan pääsee  tutustumaan päiväleireillä Circus Helsingin tiloissa Suvilahdessa sekä ulkona lähialueen ”spoteilla”. 

Kaapelitehtaan kurssien aiheet vaihtelevat sirkuksesta kuvataiteisiin sekä lyhytelokuvista ranskan kieleen ja kulttuuriin.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset järjestää kaikille 8-10-vuotiaille avoimia päiväleirejä ympäri pääkaupunkiseutua kesäkuussa Päiväleireillä ulkoillaan, harjoitetaan kädentaitoja, tutustutaan erilaisiin kulttuureihin ja opitaan uusia taitoja.

Munkkiniemen nuorisotalon demostudioavautuu tilaisuus bändeille toteuttamaan oman visionsa osaavan henkilökunnan ohjauksessa.

Mitä vielä? Katso Harrastushausta! Haussa kerrotaan kurssien ja leirien tarkat tiedot muun muassa osallistumisiästä, ajankohdasta ja osallistumismaksuista. Harrastushakua selaillemalla voi löytää muitakin kivoja vinkkejä ja ideoita lasten  ja nuorten vapaa-ajan toimintaan.

Lisää aiheesta:
Harrastushaku
Harakan luontokeskus 
Lasten saaristoluontoleiri ei löydy vielä Harrastushausta. Leiri järjestetään 9–13-vuotiaille Harakan saarella 1.-5. elokuuta kello 9.30–15.00. Leirillä tutkitaan saaristoluonnon eliömaailmoja, tehdään löytöjä merimaisemassa ja seikkaillaan Harakan saaren historiassa. Leiri on maksuton ja suunnattu helsinkiläisille. Edestakainen venematka saarelle 2 euroa. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 09 310 31535, 09 310 32028 
www.easysport.fi.
www.funactionnuorille.fi.

lastenkesa.fi

Partiolaisten kaikille avoimet päiväleirit
 

JAA