Gilbert ja George HAMissä. Kuva: HAM

Gilbert & Georgen suurnäyttely aukesi HAMissa

Gilbert & Georgen näyttely The Major Exhibition on brittiläisen taiteilijaparin ensimmäinen merkittävä näyttely Pohjoismaissa kahteenkymmeneen vuoteen. Suurin osa teoksista nähdään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Näyttely on nähtävillä taidemuseo HAMissä 12. lokakuuta – 24. helmikuuta

Gilbert & Georgen taide on täynnä ristiriitoja ja äärimmäisyyksiä: se on mielipuolista ja normaalia, taantumuksellista ja radikaalia, perinteistä ja ultramodernia. Siksi se on edelleen myös ajattoman ajankohtaista, ristiriitaista ja silti runollista. Tennispalatsin kaarihallit täyttävä näyttely koostuu yli 50 suurikokoisesta teoksesta vuosilta 1991–2016.

Gilbert (s. 1943) & George (s. 1942) tapasivat toisensa opiskellessaan St. Martin’s School of Art -taidekoulussa Lontoossa vuonna 1967. He ovat yhdessä yksi taiteilija, joka katselee, kokee ja ylistää elämää oman ainutlaatuisen näkemyksensä kautta. Gilbert & George ovat itse oma taideteoksensa, ja heidän elämänsä on taidetta.

Gilbert & George ilmentävät taiteessaan tunteitaan ja ajatuksiaan. Heidän lähtökohtanaan ovat yhteiskunnalliset rakenteet ja niissä piilevät jännitteet, levottomuus ja nykymaailman ristiriidat. Päähuomio Gilbert & Georgen taiteessa on heidän kotikaupungissaan Lontoossa ja sen itäosissa, missä he ovat asuneet ja työskennelleet jo yli viidenkymmenen vuoden ajan.

Näyttely jatkaa HAMin sarjaa, jossa esitellään kansainvälisesti merkittävien nykytaiteilijoiden yksityisnäyttelyitä.

GILBERT & GEORGE – THE MAJOR EXHIBITION Helsingin taidemuseo HAMissä 12.10.2018–24.2.2019, liput 12 ja10 euroa.

Lisää aiheesta
HAM

JAA