Aurinkopaneelipenkki / Kuva: Helen

Ensimmäiset aurinkopaneelipenkit Helsinkiin

Nyt voit ladata mobiililaitteen tai vaikka sähköpyörän puistonpenkillä, kun Helen toi viisi aurinkopaneelipenkkiä Helsinkiin. Penkit sijoitetaan Teurastamolle, Kalasatamaan ja Kauppatorille. Penkit ovat ensimmäiset laatuaan Suomessa.

Aurinkopenkissä on keskellä aurinkopaneeli, jonka päällä voi istua. Penkissä voi ladata laitettaan silloinkin, kun aurinko ei paista, sillä aurinkopaneelin tuottama sähkö varastoituu penkissä olevaan akkuun. Penkissä on kaksi USB-pistoketta ja kaksi 230-volttista pistoketta.

Kaksi aurinkopenkkiä sijoitetaan Teurastamolle, kaksi Kalasataman Parrulaiturille ja yksi Allas Sea Poolin eteen Kauppatorille.

- Penkkien sijainnit on suunniteltu yhteistyössä Helsingin kaupungin Kalasatama-projektin kanssa. Kalasatama valikoitui yhdeksi paikaksi penkeille, sillä alue on älykkään kaupungin keulakuva, missä pilotoidaan yhdessä kaupunkilasten kanssa asumista helpottavia ja elämän laatua parantavia älykkäitä ratkaisuja, kertoo projektipäällikkö Kristiina Siilin Helenistä.

Penkit on suojattu ilkivallalta; muun muassa pleksi suojaa paneelia ja varmistaa, että penkki ei ole liian kuuma istua.

Aurinkopenkkien mahdollistajia ovat Helenin Ympäristöpenni-asiakkaat. Ympäristöpenni-tuotteen tavoite on kohdentaa varoja erityisesti aurinko- ja tuulivoiman lisärakentamiseen.

Penkit ovat osa mySMARTLife-EU-hanketta. Yhtenä hankkeen tavoitteena on tukea kaupunkilaisten puhtaampaa liikkuvuutta. Helen hankki aurinkopenkit yhteistyössä hollantilaisen Ecotapin Suomen-edustajan MH-Wheelsin kanssa.

Lisää aiheesta:

Helenin tiedoteJAA