Kartta työmaa-alueesta ja poikkeusreitit.

Energiaverkkojen remontti vaikuttaa liikenteeseen Runeberginkadulla - työ alkaa tällä viikolla

Helen aloittaa energiaverkkojen kunnostustyön Runeberginkadulla. Työmaa aiheuttaa merkittäviä poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen Runeberginkadulla välillä Hietaniemenkatu ja Arkadiankatu. Työ alkaa torstaina 1. heinäkuuta ja kestää syyskuun alkupuolelle.

Remontissa uusitaan koko maanalainen energiainfra (kaukolämpö, kaukojäähdytys ja sähköverkko) kerralla kuntoon. Vanhimmat energiaverkkojen uusittavat osat ovat peräti 1950-luvulta.

Poikkeuksellisesti liikenne katkaistaan kokonaan työmaa-alueelta. Jalankulku, tontille ajo ja hälytysajoneuvot ovat ainoat, mille järjestetään tilaa työmaa-alueelta.

- Tavoitteena poikkeuksellisilla liikennejärjestelyillä on taata nopea työmaan eteneminen ja turvallinen kulku kaikille osapuolille. Auto- ja pyöräliikenne kierrätetään kokonaan työmaan ohi. Näin saadaan lyhennettyä työmaan kestoa jopa kaksi kuukautta, kertoo verkkopäällikkö Lauri Utriainen Helenistä.

Pyöräliikenne ohjataan kulkemaan Lapuankadun ja Hietaniemenkadun kautta. Bussiliikenteen reittiin nro 39 tulee myös pieni muutos Hankenin kohdalla olevan pysäkin suhteen. Autoilijat voivat kiertää työmaa-alueen joko Mechelininkadun tai Fredrikinkadun kautta.

Työmaalla Helen osallistuu Helsingin kaupungin järjestämään vuoden katutyömaakilpailuun.

- Kokeilemme tällä työmaalla uudenlaisia toteutustapoja katutöihin. Esimerkiksi liikennejärjestelyihin liittyen asennamme karttataulut osoittamaan kiertoreitit ja pyöräreitit maalataan katuun. Toivomme kuntalaisilta aktiivista palautetta työmaajärjestelyistä, toteaa verkkopäällikkö Lauri Utriainen.

Töitä tehdään pääosin arkipäivisin kello 7-19, poikkeuksellisista työskentelyajoista kerrotaan erikseen nettisivuilla helen.fi.

Helenin tiedote

Kuva: Helen