Suoraan sisältöön
A A A
Voittaja maltalainen INTACT™. Kuva: Nuori Yrittäjyys

Euroopan paras NY Start Up –yritys pelastaa motoristien henkiä

Kaksipäiväinen JA Europe Enterprise Challenge 2017 huipentui torstai-iltana Helsingissä Euroopan parhaiden NY Start Up –yritysten palkitsemiseen. Kansainvälinen tuomaristo seurasi kahden päivän ajan 15 Euroopan maasta tulleita 19:ää startup –yritystä.

Euroopan parhaana NY Start Up –yrityksenä palkittiin maltalainen INTACT™. Lokakuussa perustetun yrityksen liikeideana auttaa moottoripyöräilijöitä hädän hetkellä. INTACT™ järjestelmä yhdistää moottoripyöräilijän kypärään kiinnitetyn anturin ja älypuhelimessa toimivan sovelluksen. Onnettomuuden sattuessa järjestelmä soittaa kuljettajan lähiomaisille ja kertoo onnettomuuspaikan.

Tuomaristo kehui yrityksen perustajien monipuolista ja monikulttuurista tiimiä. Nuoret olivat ymmärtäneet brändäyksen ja markkinoinnin hyvin ja asettaneet selkeät tavoitteet yritykselleen.

Toiselle sijalle viisihenkinen tuomaristo nosti ainoana pohjoismaalaisena, norjalaisen Agrimare Bion, joka hyödyntää luonnonvaroja valtameristä. Se pyrkii tuomaan maatalouden parissa toimiville asiakkailleen lisäarvoa kestävän kehityksen kautta.

Kolmanneksi rankattiin App´ero Ranskasta. Nämä korkeakouluopiskelijat ovat kehittäneet älypuhelimiin sovelluksen, jolla voi tehdä tilauksen ravintolassa ja noutaa tilauksensa tiskiltä ilman jonotusta.

Eurooppalaisten nuorten perustamien yritysten liikeideat kertoivat tarinoita rohkeista visioista, ennakkoluulottomuudesta ja kestävän kehityksen arvostuksesta. Suomen edusti finaalissa turkulaisten hyönteisruokaa myyvä Entis.

EM-kilpailuun osallistuneet nuoret ovat perustaneet oman yrityksen osana opintojaan lukuvuoden mittaisessa JA Start Up –opinto-ohjelmassa. Vuosittain ohjelmaan osallistuu Euroopassa yli 14 000 korkeakouluopiskelijaa. Suomessa NY Start Up -ohjelma on käytössä viidessä yliopistossa ja 13:ssa ammattikorkeakoulussa.

Tapahtuman järjestivät voittoa tavoittelematon Nuori Yrittäjyys ry ja sen eurooppalainen kattojärjestö JA Europe.

JA Europe on Euroopan laajin verkosto, joka tarjoaa nuorten yrittäjyyttä, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa parantavia opinto-ohjelmia. Verkosto tavoittaa vuosittain 3,2 miljoonaa nuorta 39 maassa.

Lisää aiheesta
Euroopan paras NY Start Up –yritys, JA Europe “Enterprise of the Year”
Award
JA Europe
Nuori Yrittäjyys
Nuoret yrittäjätkisaavat korkeakouluyrityksen EM-voitosta

JAA