kuvituskuvaa koululuokasta. Kimmo Brandt

Elintärkeä vesi tai kestävä kulutus kummikoulujen ohjelmassa

Arjen ympäristötekoja treenataan kummikouluohjelmassa tänä vuonna jo 12. kerran. Helsingin seudun ympäristöpalvelut tarjoavat kymmenelle kummikoululleen pääkaupunkiseudulla ympäristökasvatuskokonaisuuden. Koulut ovat saaneet valita lukuvuodelle teeman kahdesta kokonaisuudesta: elintärkeä vesi tai kestävä kulutus.

 Veden kiertokulkua, lähivesien tutkimista, viemärietikettiä ja vesivastuullisuutta harjoitellaan tänä lukuvuonna kolmessa koulussa. Seitsemässä koulussa keskitytään jätteen määrän vähentämisen, lajittelun ja kohtuullisten kulutusvalintojen opetteluun.

– Tänä vuonna kestävä kulutus -teema oli hakijoiden keskuudessa erityisen suosittu. Tämä voi johtua siitä, että osa pääkaupunkiseudun kunnista kehittää koulujen lajittelua ja kierrätystä, kertoo HSY:n ympäristöasiantuntija Päivi Vaisto.

Kummikouluohjelma tukee koulujen omaa ympäristötyötä

Kummikouluohjelmalla pyritään siihen, että vuoden jälkeen oppilailla ja opettajilla on hyvät eväät jatkaa ympäristötyötä sekä koulussa että omassa arjessaan. HSY tarjoaa kummikouluille valmiita opetussuunnitelman mukaisia oppitunteja ja -materiaaleja sekä koulutusta opettajille. Oppilaita ja opettajia neuvovat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu Polun ympäristökasvattajat. Heidän kanssaan kummikoulujen omat ympäristövastaavat suunnittelevat koululle koko lukuvuoden kestävän ohjelman.

Helsingistä kummikouluiksi valikoituivat Pikku Huopalahden ala-asteen koulu ja Staffansby lågstadieskola.

HSY valitsee kummikouluohjelmaan vuosittain vähintään kymmenen koulua pääkaupunkiseudulta ja Kirkkonummelta. Yhteensä ohjelmaan on vuosien mittaan valittu yli sata kummikoulua. Seuraava kummikouluhaku alkaa maalis–huhtikuussa 2020.

Lisää aiheesta
HSY


JAA