Bussi kiitää yössä.

Bussiliikenteeseen lisää viikonloppujen yövuoroja perjantaista alkaen

Bussiliikenne kulkee perjantaista 17. heinäkuuta alkaen normaalein kesäaikatauluihin. Se merkitsee lisävuoroja  lauantaipäivien ja viikonloppuöiden liikenteeseen perjantaista. HSL muistuttaa matkustajia noudattamaan korona-ajan ohjeistusta. Jos huomaa pieniäkään sairauden oireita, ei pidä matkustaa joukkoliikenteellä.

Lisävuorot vastaavat kysyntään, sillä ravintoloiden aukioloaikojen vapautuessa matkustajamäärät ovat kasvaneet viikonloppuina valtavasti.

Viikonloppuöiden yöliikenteeseen tulee 460 lisävuoroa. Jatkossa esimerkiksi Rautatientorilta lähtee kello 02–04 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 110 vuoroa ja Kampista 40 vuoroa nykyistä enemmän. Lauantaille tulee yhteensä 3 100 lisävuoroa. Eniten vuoroja tulee lauantaipäiviin, koska nyt lauantaisin on ajettu harvemmilla sunnuntaiaikatauluilla.

Joukkoliikenteessä matkustaessa syytä noudattaa koronaohjeistusta

Matkustaminen pyritään tekemään kaikille turvalliseksi. HSL tehostaa siivousta asemilla ja liikennevälineissä. Monilla metroasemilla ja Helsingin päärautatieasemalla on tarjolla käsidesiä matkustajille. Omaa käsidesiä kannattaa silti pitää mukanaan, koska asemilla saattaa käsidesi toisinaan olla lopussa.

Matkustajien on syytä huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta. Matkustaminen voidaan tehdä turvalliseksi, kun jokainen huolehtii mahdollismman hyvin koronaohjeistusten noudattamisesta. HSL on laatinut turvallisen matkustamisen vinkkilistan:

Matkusta vain, jos olet terve
Jos sinulla on pieniäkään sairauden oireita, älä matkusta joukkoliikenteellä.

Muista riittävä turvaväli
Pidä etäisyyttä muihin matkustajiin mahdollisuuksien mukaan asemilla, pysäkeillä ja liikennevälineissä.

Suosi vapaita istumapaikkoja, mutta vältä mahdollisuuksien mukaan muiden ihmisten viereen istumista.
Jos liikennevälineessä on täyttä, jää odottamaan seuraavaa vuoroa, jos mahdollista. Matkaan kannattaa varata tavallista enemmän aikaa.

Jos voit matkustaa ruuhka-aikojen (ma-pe klo 7-9 ja 15.30-18) ulkopuolella, suosittelemme sitä.

Yski hihaan tai nenäliinaan
Jos sinua yskittää tai aivastuttaa, yski tai aivasta hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.

Muista pestä kädet
On tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta pesemällä kädet usein. Monilla metroasemilla ja Helsingin päärautatieasemalla on myös tarjolla käsidesiautomaatteja. Oman käsidesin kantaminen mukana on suositeltavaa.

Suosi mobiilimaksua
Vältä turhaa pintojen koskettelua. Esimerkiksi lippu kannattaa ostaa HSL-sovelluksella, jos mahdollista. Sovelluksella ostettu kertalippu maksaa saman verran kuin HSL-kortilla maksettava arvolippu.
Jos sinun tarvitsee koskettaa esimerkiksi kortinlukijaa tai lippuautomaattia, puhdista kädet ennen laitteen käyttöä ja sen jälkeen.

HSL suosittelee  myös varaamaan tavallista enemmän aikaa, jotta voit ruuhkaisen vuoron osuessa kohdalle jäädä odottamaan seuraavaa. 

Lisää aiheesta
HSL
Reittiopas

Kuva: Seppo Laakso