Mosaiikkivideo on samalla kunnianosoitus tänä vuonna 250-vuotisjuhlavuottaan viettävälle Beethovenille.

Beethovenin 7. sinfonian finaali soi kaikille Suomen koululaisille ja opettajille

Koulujen kevätkauden päätteeksi Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkesterien muusikoista koostuva suurorkesteri julkaisee Ludwig van Beethovenin 7. sinfonian finaalin perjantaina 29. toukokuuta kello 9.  mosaiikkivideona.

Orkesterien yhteinen Kevätsoitto tervehtii lukuvuotensa päättäviä koululaisia ja opettajia ja toivottaa kaikille hyvää kesää. Teosvalinta on myös kunnianosoitus tänä vuonna 250-vuotisjuhlavuottaan viettävälle Beethovenille.

Kevätsoitto-projektin musiikillisena neuvonantajana on toiminut kapellimestari Esa-Pekka Salonen ja sen tuotannosta ovat vastanneet maamme orkesterit yhdessä. Kevätsoittoon osallistui kaikkiaan kolmisensataa orkesterimuusikkoa, jotka ovat soittaneet ja nauhoittaneet osuutensa etänä.

Kapellimestari Esa-Pekka Salosen mukaan Ludwig van Beethovenin 7. sinfonian finaali on energistä, tanssillista, optimistista ja suorastaan riehakasta musiikkia, joka sopii mainiosti Kevätsoiton iloiseen teemaan.
250-vuotiaan säveltäjän mestariteos saa poikkeusaikana poikkeuksellisen toteutuksen. Haluan omasta ja projektiin osallistuneiden muusikkokollegojeni puolesta toivottaa hyvää kesää kaikille Suomen koululaisille ja opettajille, sanoo Salonen.

Video julkaistaan Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n YouTuben  SuoSiOn kanavalla perjantaina 29. toukokuuta kello 9.00.

Suomen sinfoniaorkesterien Kevätsoitto nähdään ja kuullaan osana opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen toteuttamaa kouluille suunnattua kevätjuhlapakettia. Koko kokonaisuus on nähtävissä opetus- ja kulttuuriministeriön YouTube-sivulta sekä valtioneuvoston sosiaalisen median tileiltä perjantaina 29.5. klo 9.00.

Lisää aiheesta
HKO
Valtioneuvoston vetämä Suomi toimii -kampanja 

Kuva: HKO