Kaaviokuva virtuaaliakusta: Helen.

Aurinkopaneelien omistajat voivat nyt ryhtyä täysipainoisiksi sähköntuottajiksi

Helsinkiläisten aurinkopaneelien omistajien on nyt mahdollista saada täysi korvaus sähköverkkoon tuottamastaan sähköstä. Helenin uuden virtuaaliakkuapalvelun avulla oman tarpeen ylittävä sähköntuotanto menee virtuaaliseen pankkiin. Sieltä sähköä voi tarvittaessa käyttää kun oma tuotanto on matalalla. Jos kertynyttä sähköä ei käytä, se korvataan 13 sentin kilowattituntihintaan eli noin ostosähkön hintaan.

Tyypillisessä omakotiasujan 5 kWp:n (kilowattihuippu) aurinkopaneelipaketissa säästöä voi syntyä yli 160 euroa vuodessa verrattuna entiseen.

Aurinkopaneelien tuotanto on harvoin samassa rytmissä kodin sähkönkäytön kanssa. Toistaiseksi sähköverkkoon syötetystä ylituotannosta ei ole kuitenkaan voinut saada markkinahintaista korvausta.

– Aurinkosähkö kiinnostaa tällä hetkellä hyvin paljon. Kysyntä on ylittänyt kaikki tavoitteet, ja asiakkaat ovat lähteneet innolla mukaan kehittämään uusia palveluja. Aurinkopaneelien myynti on kolminkertaistunut viime kevääseen verrattuna, sanoo Krista Jaatinen Helenistä.

Virtuaaliakun voi hankkia uusien aurinkopaneelien tai fyysisen sähkövaraston oston yhteydessä tai laajennettaessa vanhaa aurinkopaneelijärjestelmää. Ensimmäisen vuoden ajan virtuaaliakku on maksuton.

Lisää aiheesta
helen.fi/virtuaaliakku
Helen: Virtuaaliakku ja sähkövarasto täydentävät aurinkopaneeleja