Kuva: Aiko Lohtander

Pääkaupunkiseudun asukkaiden liikkumista tutkitaan syksyllä

Lähes 20 000 satunnaisesti valittua yli 7-vuotiasta Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten asukasta saa syksyn aikana kutsun HSL:n (Helsingin seudun liikenne) tutkimukseen, joka selvittää heidän liikkumistottumuksiaan.
Tutkimuksen avulla saadaan tärkeää tietoa liikennettä koskevien päätösten ja suunnitelmien pohjaksi, joten jos kuulut kutsun saaneisiin, kyselyyn kannattaa ehdottomasti vastata.

Kutsukirjeet lähtevät matkaan 22.8. - 23.11. Kutsun saa yhteensä 19 760 Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten asukasta.

Tutkimuksella kerätään tietoa kaikenikäisten ja kaikenlaisia liikennevälineitä käyttävien asukkaiden liikkumisesta. Siksi on erittäin tärkeää, että kaikki kutsun saaneet vastaavat kyselyyn, liikkuivatpa he sitten omalla autolla, julkisilla, pyörällä, kävellen tai eivät liikkuneet kotoaan mihinkään.

”Selvitämme syksyn tutkimuksella myös sitä, kuinka HSL:n ABCD-vyöhykkeiden käyttöönotto on vaikuttanut pääkaupunkiseudun asukkaiden liikkumiseen”, liikennetutkija Elina Brandt HSL:stä kertoo.

Lisää aiheesta:

HSL:n uutinen


JAA