Uuden runkolinjan 510 bussit kulkevat oranssi-valkoisina syyskuun loppuun mennessä. Kuva: HSL

Uuden runkolinjan 510 bussit kulkevat oranssi-valkoisina syyskuun loppuun mennessä

Runkolinja 510 aloittaa liikennöidä linjalla Westendinasema – Herttoniemi aloittaa maanantaina 12. elokuuta. Aluksi busseja näkyy myös muissa kuin runkolinjojen oranssi-valkoisissa väreissä. Kaikki linjan bussit ovat oranssi-valkoisia viimeistään syyskuun loppuun mennessä.

Linjaa varten on kaikkiaan 24 uutta bussia, mutta kalustonvalmistajan tuotannon ruuhkauduttua kaikki uudet autot eivät ehdi käyttöön, kun linjan liikenne alkaa.  Yhtiö korvaa uuden kaluston vajausta yhdeksällä jo käytössä olevalla bussilla. Linjalla saattaa kulkea esimerkiksi HSL:n sinivalkoisiin tilaajaväreihin maalattuja busseja sekä Nobinan Concordia-väreissä olevia autoja. 

Nobina korvaa vanhemmat bussit uusilla, kun kalustotoimitus saapuu. Yhtiö arvioi, että kaikki linjan bussit ovat oranssi-valkoisia viimeistään syyskuun loppuun mennessä.

Kaikki linjalla kulkevat bussit, niin uudet kuin vanhemmatkin, ovat matalalattiaisia teliautoja. Koska 510 on runkolinja, bussiin voi nousta myös keskiovista, oli auto minkä värinen tahansa. Voimassa olevaa lippua ei tarvitse näyttää kortinlukijalle tai kuljettajalle.

Linjan vanhoissa busseissa ei ole kortinlukijaa keskiovilla, joten jos HSL-kortti on tarpeen leimata esimerkiksi arvolipun ostamisen vuoksi, se on tehtävä etuovilla olevalla lukijalla.  

Heslingin seutuliikenteen runkolinjasto laajenee 12. elokuuta kahdella uudella bussilinjalla, kun linja 58 muuttuu runkolinjaksi 500 ja linja 551 runkolinjaksi 510. Linjojen aikatauluihin tai reitteihin ei tule muutoksia, sillä ne ovat jo nyt kulkeneet runkolinjamaisen tiheästi, mutta linjojen nopeuttamiseksi osa nykyisistä pysäkeistä poistuu linjojen käytöstä.

Lisää aiheesta
Linjat 58 ja 551 muuttuvat runkolinjoiksi 500 ja 510 12.8. alkaen

HSL

 


JAA