Musiikkitalo.

10-vuotiasta Musiikkitaloa juhlitaan syyskuun alussa

Musiikkitalo täyttää elokuussa 10 vuotta, ja pyöreitä vuosia juhlitaan Musiikkitalon Synttäriviikolla syyskuussa. Esiintymässä ovat talon päätoimijoiden RSO:n, HKO:n ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lisäksi useat vierailevat artistit.

Musiikkitalon avajaisista tulee elokuun viimeisenä päivänä kuluneeksi tasan 10 vuotta. Suunnittelu- ja rakennusprosessi kesti yhteensä 20 vuotta, ja 31.8.2011 soi avajaiskonsertissa ensimmäisenä teoksena Sibeliuksen Finlandia. Orkesteri muodostui Helsingin kaupunginorkesterin sekä Radion sinfoniaorkesterin soittajista. Kuoro koottiin Sibelius-Akatemian opiskelijoista, henkilökunnasta sekä pääkaupunkiseudun kuoroharrastajista

Kymmenen vuoden aikana Musiikkitalosta on muodostunut maamme vilkkain konserttitalo. Vuonna 2019 Musiikkitalossa järjestettiin yli 1 600 tapahtumaa, ja taloon tehtiin yli miljoona käyntiä. Talossa ovat esiintyneet muun muassa Philip Glass, Patti Smith ja Nick Cave sekä lukuisat maailman sinfoniaorkesterit, kuten Concertgebouw-orkesteri, Berliinin filharmonikot, Staatskapelle Berlin, Baijerin radion sinfoniaorkesteri ja Wienin filharmonikot.

Synttäriviikolla paljon ohjelmaa

Musiikkitalon Synttäriviikko järjestetään 6.–12.9.2021. Ohjelmassa on konsertteja viikon jokaiselle päivälle sekä muun muassa yhteislauluja ulkoilmassa ja jättikaraoke. Musiikkia kuullaan talon päätoimijoilta RSO:lta, HKO:lta ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemialta. Musiikkitalon Ravintolassa soittavat viikon aikana muun muassa Elias Gould, Pesso, Ghost World, Mopo ja Vallilan Tango. Viikonlopun huipennuksia ovat Konserttisalissa konsertoivat Lontoon Philharmonia johtajanaan Santtu-Matias Rouvali sekä Litku Klemetti. Sunnuntaina lapsia ilahduttavat supersuositut Mimmit ja Skidit Disko.

Koronatilanteen vuoksi kaikki Synttäriviikolla sisätiloissa tapahtuva ohjelma vaatii pääsylipun. Lipunmyynti aloitetaan ke 26.5. klo 9.00. Ulkona järjestettävät tapahtumat tulevat olemaan maksuttomia.

Lisää aiheesta:

Musiikkitalon tiedote

Musiikkitalo

Kuva: Kimmo Brandt