Unelmia uudesta kotimaasta – Sibiry Konaten teos ensi-illassa Stoassa lokakuussa

| Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Teos käsittelee länsiafrikkalaista kulttuuria perinteen ja nykyajan välissä. Teoksessa esiintyy yhdeksän länsiafrikkalaista muusikkoa ja tanssijaa, jotka ovat asettuneet Suomeen, Ruotsiin ja Tanskaan asumaan. Esiintyjät kertovat meille oman maansa tarinan. Burkina Fason, Senegalin ja Guinean perinteisen taiteen kautta katsojalle avautuu näkymä myös kulttuurien nykypäivään ja läsnäoloon Pohjoismaissa.

Teos alkaa juhlalla, joka esittelee kolme erilaista afrikkalaista kulttuuria. Kolmen maan perinteisiä tarinoita tulkitaan rytmin ja liikkeen kautta. Teoksen toisessa osassa kulttuurien väliset rajat hämärtyvät esiintyjien löytäessä yhteisen kielen ja unelman.

Unelma - Rêve näyttää miten länsiafrikkalainen kulttuuri ottaa vaikutteita pohjoismaisesta yhteiskunnasta ja miten sen ilmaisu muuttuu kulttuurisen vaihdon johdosta. Myös suomalainen kulttuuri rikastuu uusien vaikutteiden myötä. Teos pohtii, miten identiteetti muuttuu uudessa maassa ja miten eri kulttuurit ja uudet perinteet muokkaavat Suomea. Miten voimme sopeutua uuteen kulttuuriin ja maahan hylkäämättä alkuperäämme?

Unelma - Rêve -teos tuo esiin afrikkalaisen kulttuurin monimuotoisuuden ja sen tanssi- ja musiikkiperinteen rikkauden. Teos johdattaa katsojan matkalle kolmeen Länsi-Afrikan maahan.

Sibiry Konate on burkinafasolainen tanssitaiteilija, koreografi ja tanssinopettaja, joka yhdistää työssään nykytanssia perinteiseen länsiafrikkalaiseen tanssiin. Konate on työskennellyt ja esiintynyt Suomessa vuodesta 2010 lähtien.

Koreografi, ohjaaja: Sibiry Konate
Esiintyjät: Alkhaly Camara, David Dioubaté, Sibiry Konate, Guirassy Mansare, Absa Mbaye, Mamadou Ndoye, Lassina Ouattara, Mbacke Niang ja Alya Yattara
Valosuunnittelija: Anttoni Halonen
Tuottaja: Inari Pesonen
Tuotanto: Sibiry Konate Company, Kulttuuriyhdistämo Interkult
Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Oskar Öflunds Stiftelse, Alfred Kordelinin säätiö, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto, Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto.

Liput: 15/8 €, Lippu.fi

Esitykset:

la 30.10. klo 19 (ensi-ilta)
su 31.10. klo 15

Stoa
Turunlinnantie 1, Helsinki
www.stoa.fi

*************************

Hyvä toimittaja, tervetuloa ensi-iltaan tai toiseen esitykseen! Saat pressiliput Stoasta kulttuurituottaja Sanna Nuutiselta, sanna.nuutinen@hel.fi .