Sopisiko pihakuusesi Senaatintorille? Helsinki etsii joulukuusia kaupungin paraatipaikoille

| Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunki etsii jälleen joulukuusia kaupungin paraatipaikoille Senaatintorille ja Hakaniemen torille. Pääkaupunkiseudun asukkaat voivat tarjota omalta tontiltaan kuusta kaikkien kaupunkilaisten jouluiloksi.

Joulukuusiksi voi tarjota terveitä, tuuheita ja oksistoltaan hyväkuntoisia puita. Aivan pikkuriukuja puut eivät saa olla: Senaatintorin kuusella korkeutta tulisi olla noin 12–18 metriä, ja Hakaniemen torille haetaan kahta 5–7-metristä yksilöä. Puiden on lisäksi hyvä sijaita riittävän lähellä järeälle kalustolle kulkukelpoista tietä.

Kaupungin metsurit kaatavat ja kuljettavat pois joulukuusiksi valitut puut. Nyt on siis hyvä tilaisuus päästä eroon omalla tontilla kasvavasta, liian suureksi päässeestä kuusesta ja säästää puun poistamiskustannusten verran rahaa!

Kuusen kelpoisuuden ja alustavaa laadun arviointia helpottaa huomattavasti, jos tarjoaja toimittaa valokuvan puusta koko komeudessaan kasvuympäristössään.

Ehdotuksia ottavat vastaan Staran työnjohtaja Ilkka Keko, puh. 09 310 39918, ja arboristi Arto Kinnunen, puh. 09 310 39974.

Ehdotuksia toivotaan viimeistään 8.11.2021. Joulupuut rakennetaan toreille viikolla 46.