Punkkirokotukset ja jäykkäkouristusrokotuksen saa ilman ajanvarausta

| Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Rokotuksia annetaan keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-15. Messukeskuksen rokotuspiteen osoite on Ratapihantie 17 (pohjoinen sisäänkäynti).

Punkkirokutus suojaa puutiaisaivotulehdukselta

Helsinkiläiset saavat reseptin punkkirokotteelle omalta terveysasemalta, esimerkiksi maisa.fi-palvelussa. Tämän jälkeen rokote haetaan apteekista ja se otetaan mukaan rokotuspisteelle.   

Punkki-rokote antaa suojaa punkkien levittämää puutiaisaivotulehdusta (TBE) vastaan. TBE-rokote ei suojaa punkeilta. Punkkien levittämistä taudeista yleisin on borrelioosi, jota vastaan ei ole rokotetta. Rokotetun kannattaa edelleen suojautua punkin puremilta. 

Jäykkäkouristusrokotus kannattaa pitää voimassa

Jäykkäkouristusrokotuksen (Tetanus) saa ilman reseptiä paikan päällä Messukeskuksessa. Asiakkaan ei tarvitse itse hakea rokoteainetta apteekista.

Lapset saavat jäykkäkouristusrokotukset neuvolassa ja koulussa. Aikuiset tarvitsevat tehosterokotuksen 25-, 45- ja 65-vuotiaana. Tätä vanhemmille tehoste annetaan 10 vuoden välein. Rokote on asiakkaalle makstuton. Jäykkäkouristuksen voi saada esimerkiksi syvästä pistohaavasta.

”Haluamme tarjota helsinkiläisille kesällä helpon tavan hakea punkki- ja jäykkäkoristusrokotteet. Loma-aikana liikutaan paljon ja on tärkeää, että rokotukset ovat voimassa”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.  

Lisätietoa

Terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen
p. 040 7255199, timo.lukkarinen@hel.fi